Venčanje u Vjetnamu: Podvrda od psihijatra je obavezna

U nekim kulturama širom sveta, proces venčanja je mnogo više od proste ceremonije spajanja dve osobe. U Vjetnamu, brak nije samo formalno udruživanje dvoje ljudi, već je i prilika da se produbi razumevanje potencijalnih partnera, ne samo na emotivnom i fizičkom nivou, već i na polju mentalnog zdravlja.

Naime, u ovom jugoistočnom azijskom društvu, zahtev za dobijanje dozvole za venčanje uključuje i potvrdu od strane doktora o dobrom mentalnom zdravlju i psihičkoj spremnosti budućih supružnika.

Ovaj zahtev nije samo formalnost, već je odraz duboko ukorenjenih uverenja da snažan brak zavisi ne samo od ljubavi i privlačnosti, već i od sposobnosti da se zajednički prevazilaze životne poteškoće i izazovi.

Proces Dobijanja Dozvole za Venčanje

Kako bi se dobila dozvola za venčanje, budući supružnici se moraju podvrgnuti mentalnoj proceni od strane medicinskog stručnjaka. Ova procena uključuje ocenu opšteg mentalnog zdravlja, sposobnosti suočavanja sa stresom, emocionalne stabilnosti i drugih faktora koji mogu uticati na bračni život.

Osim toga, potrebno je i da budući supružnici prođu kroz savetovanje koje može da ih pripremi za izazove koji ih čekaju u braku.

Kritike i Pohvale

Iako ovaj zahtev ima svoje prednosti, naišao je i na kritike.

Neki ga vide kao invazivno mešanje države u privatne odluke i lične odnose. Takođe se postavlja pitanje da li je medicinska procena dovoljno pouzdana da predvidi uspeh braka.

S druge strane, mnogi hvale ovu inicijativu jer ističe važnost sveobuhvatnog pristupa braku. Promoviše razgovor o mentalnom zdravlju i postavlja temelje za zdrave porodične odnose.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime