Tri Budine životne lekcije

Buda (ili Siddhartha Gautama) je bio duhovni učitelj i osnivač budizma u drevnoj Indiji. Njegova učenja su bila zapisana i predata njegovim sledbenicima.

Predlažemo da poslušate ove savete, koji vas ni na šta ne obavezuju, ali mogu učiniti vaš život boljim.

Tri Budine životne lekcije.

 1. Mislite dobro.

„Sve kako se predstavljamo, rezultat je toga, što mislimo o sebi. Ako čovek govori ili deluje sa zlim mislima, njega prati bol. Ali, ako čovek govori li deluje čistih namera, njega prati sreća, koja je kao senka i nikad ga neće ostaviti“.

Buda je tvrdio: „Sve je u našim umovima. Vi postajete ono što mislite“. Da se živi ispravno treba da popunite svoj um „ispravnim“ mislima. Loše misli vas uništavaju.  Vaše mišljenje određuje postupke, vaša postupci određuju rezultat.

Ako promenite svoje mišljenje, promenićete i svoj život. Buda je govorio: „Svi pogrešni postupci zavise od razmišljanja. Ako se misli promene, da li će loši postupci ostati?“

2. Opraštajte.

„Mržnja nikad ne zaustavi mržnju u ovom svetu. Samo će ljubav staviti tačku na to. Ovo je drevni zakon“

Kada se oslobađate onoga što je naizgled neoprostivo, vi oslobađate i sebe. Naučite se opraštati, što brže moguće.

Buda je rekao: „Na svetu ne postoje požari jači nego mržnja, i uragani razorniji od pohlepe“.

Tri Budine životne lekcije.

 3. Delite sreću.

„Hiljadu sveća se mogu upaliti od samo jedne sveće, i njen život neće postati kraći. Sreća ne postaje manja, ako je delite „.

Sreća, ne samo da neće postati manja – ona će se množiti. Zato je ne sakrivajte od drugih ljudi, nego je prenesite na druge.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime