Što više voliš, što više ljubavi daješ, tim je više ostaje.

Ljudi su zajedno, dok žele da budu zajedno. Ni dužnost, ni čast, ni moral ne vezuju lancima jednog čoveka za drugog. Kada čovek želi otići, on će i otići, i iz kuće, i od dece, i od umirućeg bogalja.

Kada ne želi – on ostaje. Kada neko  želi da budete zajedno, nikakve tvoje mane mu neće smetati. Kada želi otići, nikakve tvoje vrline ga neće zadržati. Bez obzira koliko si  ružan i neprivlačan, obavezno se pronađe taj ko će te zavoleti.

Ali, bez obzira koliko si dobar i poželjan, pronaći će se onaj ko će te odbaciti. Ako te odbije, to ništa ne znači. Ti ne postaješ gori ili manji, zaista se ništa strašno ne događa. Na svetu postoji tvoj čovek koji će te prihvatiti.

Ako te nisu prihvatili, jednog dana ćete se rastati, ako ne u životu, onda u smrti. Ceni ono što imaš, ne žali za izgubljenim, i ne boj se gubiti.

Raduj se tome što postoji čovek koji svetli tebi. Svetli sam: što više svetlosti, manje je straha, čim je manje straha – manje je tame u duši.

List, koji želi da se vrati drvetu, može ploviti protiv plime i leteti protiv vetra, dakle, činiti nemoguće. Ali, stara grana ga neće prihvatiti.

Što više voliš, što više ljubavi daješ, tim više ostaje.

Ako si, dajući ljubav, osetio bol ili mržnju, znači – daješ čoveku otrov u čokoladnoj glazuri. Teško da treba tražiti zahvalnost za ovakav dar.

Otpuštaj. Dozvoli čoveku da bude još neko, osim ogledala tvoje ljubavi. Živeti u voljenoj osobi – redak talenat, i retko prokletstvo. Budi svoj, budi dostojan, zaboravi na strah – jednom će se on vratiti. Ali, ne danas.

Veruj. Imaj poverenje.  Daj toplinu. Budi zahvalan. Ne misli o tome, šta može biti, – misli samo o onome što je ovde, i sada, u vatri i vodi, ispod zvezda.

Odlazi, pre nego što se od mrtve ljubavi pojavi smrad. Dolazi do onog trenutka, pre nego što se želja pretvori  u opsesiju.

Ono što je kupljeno za novac, samo je materijalna vrednost. Ono sto je izmoljeno, dobijeno plačem, oteto i ukradeno, biće oteto i „troduplo“ vraćeno. Ono što je dato po dobroj volji, od srca, – je neprocenljivo.

Kako prepoznati svog čoveka? Jednostavno. Ići ćeš u susret, i nabasaćeš  na njega nasred puta. On nije znao. Ti nisi zvao. Vi ste se pronašli. I gde god ste kretali pre, sada vam je put isti.

  • Autor: Ника Батхен
    Prevod: Femina

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime