Kad i svake godine deca su primorana pisati sastav na temu: Kako sam proveo raspust

Svi roditelji osnovaca znaju kako počinje školska godina kada je u pitanju predmet – maternji jezik. Evo nekoliko rečenica jednog petačića na temu „Kako sam proveo leto“

Kako sam proveo raspust

„Kako sam proveo raspust – nikoga ne treba da zanima. Ovo je moja lična stvar, kao što je i leto  – moje lično vreme za odmor, i ne moram za to polagati račune u ovom sastavu. Treba da se poštuju ljudska prava! Ako dobijem keca iz ovog sastava, onda ćemo se, draga moja nastavnice, videti u Sudu za ljudska prava u Strazburu. Dobićete poziv od njih, a ja ću već biti tamo u vezi drugog posla. Kojeg  – i to je moja lična stvar i nikog ne treba da zanima“.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

9 KOMENTARA

  1. Rekla bih da ovom detetu, ako je dete uopste i sastavilo sastav, niko nije objasnio pravila osnovne kulture i ophodjenja prema starijima, u ovom slucaju nastavnici. Najzalosnije je sto mu u tom uzrastu nije potreban nikakav napor da bude kreativan i mastovit, ali je on odabrao da bude drzak i nevaspitan. Mozda je nekome smesno dok cita ali ja licno smatram, kao prosvetni radnik, da su ovo prvi koraci ka jos vecem bezobrazluku i nepostovanju, na prvom mestu osetice roditelji a onda i svi ostali u okruzenju.

  2. Maternji jezik? U moje vreme se taj predmet zvao „srpski jezik i kultura izrazavanja“….
    Mada, ako Francuzi u Francuskoj govore francuski, Englezi u Engleskoj engleski, mi ove u pi*doj materini zaista govorimo…….maternji 😀

  3. Izuzetno se slazem sa komentarom g_dje Mirjane.To upravo jeste put prema vrsnjackom nasilju.Sramota za roditelje,ne za dete jer se njemu trasira put za nevaspitano i nasilnicko ponasanje.Povedite racuna roditelji,jer cujem od nekih prijatelja da i to kampovanje u organizaciji raznih udruzenja pod zastitom stranih organizacija nije najzahvalniji izbor ,jer kazu da su se neka deca zalila na maltretiranje vrsnjaka a vaspitacica je rekla da ne zna sta da radi.A znala je da krene na kampovanje.Gledajte skoro svaki dan izlazi po neki od lekara koji reklamiraju neke preparate,vaspitaci kazu ne znaju sta da rade,pa nemojte se cuditi sto su deca takva.

  4. Smucila se tema roditelju, jer se ponavlja iz razreda u razred, pa preko deteta iskazuje protest. Ucitelji i nastavnici, dajte i vi malo kreativnosti!!!
    Naravno, sastav bi kod mene dobio „keca“… ako bih, hipoteticki, ikad dala ovu temu za domaci.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime