Nemoj se roditi lepa i uspećeš u životu – Barbra Strejsend

Pevačica i glumica, Barbra Strejsend jedna je od najtiražnijih i najbolje plaćenih zvezda svih vremena. A svojevremeno ju je čak i majka odvraćala od karijere u šou biznisu, smatrajući da nije dovoljno lepa. Ali Barbru to je nije sprečilo da pokuša i uspe.

„Došla sam u Holivud, iako nisam operisala nos, stavila nove zube niti promenila ime. I zahvalna sam sebi na tome “- kasnije je pričala. Jedino je zbog scenskog imidža skratila ime Barbara u zvučno Barbra.

I ubrzo je njen talenat dobio svetsko priznanje. Osvojila je dva Gremija već sa prvim albumom. Sada ima više od 200 raznih nagrada, uključujući Oskara. Postala je jedna od najuspešnijih žena savremenog šou biznisa.

Godine 2016. zauzela je treće mesto na listi najbogatijih muzičarki u Sjedinjenim Državama, časopisa Forbs. Njena imovina procenjuje se na 370 miliona dolara. „Nemoj se roditi lepa i uspećeš u životu. Pošalji ceo svet dođavola i svi će ti se diviti, kopiraće te” – rekla je zvezda.

Citati Barbre Strejsend o muškarcima, ženama i deci

„Teško je biti dete slavnih roditelja, ali moj sin Džejson je vremenom shvatio da su mnogi ljudi imali teško detinjstvo. A ko je imao savršeno? Na prste se mogu izbrojati. Teškoće grade karakter. Vremenom ljutnja nestaje, a mi stičemo razumevanje i učimo se da budemo zahvalni na tom iskustvu.”

„Kod kuće nosim stalno jedno isto. Uopšte me ne zanima nakit i ne nosim pantalone koje me stežu u struku. Volim da mi je udobno. Ima mnogo važnijih stvari od spoljnog izgleda.”

„Savršenstvo mora da u sebi sadrži neku malu manu. Jer je sve savršeno beživotno i dosadno.”

„Život je previše kratak, zato počnite od deserta. ”

„Pomisao da se približava kritično doba – 40, 50, 60 godina (kod svakog je različito) dovode ljude do depresije. Kakve veze ima koliko ti je godina? Probudio si se ujutru – to je već sreća! Zahvali se Bogu za svaki proživljeni dan. Ako se plašiš rođendana, zašto uopšte živiš?“

„Danas se muškarac smatra džentlmenom ako pre poljupca izvadi cigaretu iz usta.“

„Zašto se žena deset godina trudi da mužu promeni navike, a onda se žali da on nije čovek za koga se udala?“

„Mogla bih da ispunim celu knjigu obećanjima koja su mi muškarci dali u krevetu.“

„Mislim da muškarci i mi nismo jednaki. Mi smo iznad njih. Volela bih da budem Skarlet O’Hara, ali ne i Vivijen Li.“

„I diktatori mode ponekad greše, ali uvek će se naći milioni žena spremnih da im plate za te greške.“

„Nemoj se roditi lepa i uspećeš. Ne voli nikoga i svi će te voleti. Pošalji ceo svet dođavola i svi će ti se diviti, kopiraće te…”

„Savršenstvo mora da u sebi sadrži neku malu manu. Jer je sve savršeno beživotno i dosadno.”

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime