Možete se roditi kao čovek, a da li možete to i ostati?

Kijanu Rivs, kanadsko-američki glumac, filmski reditelj, filmski producent i muzičar, propustio je prvih 20 minuta završne večere za svoj novi film „Božja kći“ u klubu u Njujorku. Strpljivo je čekao na kiši da ga prime unutra. Niko ga nije prepoznao. Vlasnik kluba rekao je: „Nisam ni znao da Kijanu stoji na kiši i čeka da ga puste, nikome ništa nije rekao“.

Kijanu Rivs koristi javni prevoz i bez problema komunicira sa beskućnicima na ulici i pomaže im. Jede hot-dog u parku, sedeći pored običnih ljudi.

Nakon snimanja jednog od „Matriksa“, svim kaskaderima dao je novi motocikl, kao priznanje za njihovu veštinu.

Odrekao se većine honorara za plate kostimografa i računarskih stručnjaka koji prave specijalne efekte u „Matriksu“, jer je zaključio da je njihov rad u proračunu filma podcenjen.

Smanjio je sebi honorar u filmu „Đavolji advokat“ kako bi imao dovoljno novca da pozove Al Paćina.

Gotovo u isto vreme umro mu je najbolji prijatelj, njegova djevojka izgubila je dete i ubrzo umrla u nesreći, a sestra je obolela od leukemije.

Kijanu se nije slomio, umesto toga donirao je 5 miliona dolara klinici koja je lečila njegovu sestru, odbio je snimanja da bi ostao sa njom i stvorio fondaciju za borbu protiv leukemije, donirajući značajne iznose novca od svake naknade za film.

Možete se roditi kao čovek, a da li možete to i ostati?

Kianu Rivs: Sutra nije zagarantovano, tako da – živite danas!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime