Kijanu Rivs: Život je samo jedan, živite ga punim plućima

 

Internetom već neko vreme kruži otvoreno pismo slavnog glumca Kijanua Rivsa, koje je mnoge motivisalo da budu bolji prema sebi i drugima, a odnosilo se na otuđenost čoveka u savremenom svetu i na zamke svakodnevnog života kojih nismo ni svesni.

Najnovija poruka koju je postavio Kijanu Rivs, o prolaznosti života i stvarima na koje ne možemo da utičemo, a oduzimaju nam dragoceno vreme u jedinom životu koji imamo, oduševila je svet:

 

 

– Majka mog prijatelja ceo svoj život se hranila zdravo. Nikada nije pila alkohol ili jela bilo šta što se smatra lošom hranom, vežbala je svakodnevno, bila je vrlo aktivna, pokrettljiva, uzimala sve neophodne dodatke ishrani po predlogu lekara, nikada nije izašla na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom, a i kada se sunčala to su bili najkraći mogući periodi, dakle, vodila je računa o svom zdravlju najviše što je moguće.

Ona sada ima 76 godina, i dijagnoze raka kože, raka koštane srži i ekstremnu osteoporozu.

Prijatelj moga oca jede slaninu sa slaninom, maslac sa maslacem, masno sa masnim, i nikad, ali nikada nije ni pomislio da vežba, pržio se na suncu bez zaštite svako leto, njegov pristup životu je bio da ga živi punim plućima, a ne kako mu drugi sugerišu.

On sada ima 81 godinu, a lekari su mu rekli da je njegovo zdravlje kao kod mlade osobe.

Ljudi se ne mogu sakriti od svog otrova. On je tu negde i pronaći će vas, kako reče majka mog prijatelja koja je još uvek živanapisao je slavni glumac.

– Kada bih znali da će se vaš život završiti na ovaj način živeli biste ga sa uživanjem u najvećoj mogućoj meri i radili sve što vam je rečeno da ne smete da radite. Niko odavde neće izvuci živu glavu, zato uživajte u životu i nemojte se ponašati kao da ćete imati drugu priliku.

Jedite ukusna jela. Šetajte na suncu. Skočite u okean. Recite istinu koju ste nosili u svom srcu poput skrivenog blaga. Budite šašavi. Budite ljubazni. Budite čudni. Nema vremena za bilo šta drugo – završio je Kijanu Rivs ovim citatom poruku na svojoj Facebook stranici.

 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime