Karmen Del Orefiče je najpopularniji model: Evo kako je izgledala u mladosti

Karmen Del Orefiče je jedna od najpoznatijih i najstarijih manekenki na svetu.

Naime, ova dama svoju karijeru gradila je toliko davno, da je vrlo verovatno da se većina nas koja ovo čita – nije ni rodila.

Karmen Del Orefiče ima 90 godina i najpopularniji je model na svetu.

Manekenstvom se bavi od 14 godne. Njena prirodna lepota i harizma opčinile su modni svet i mnoge fotografe.

Karmen je kćerka jedne balerine i muzičara. Živela je u izuzetno siromašnoj umetničkoj porodici. Par se razveo kada je Karmen bila dete, a ona je pripala majci. Želeći da njena kćerka pođe njenim stopama, majka je upisuje na balet.

Njena majka je bila izuzetno zahtevna žena i od Karmen je tražila savršenstvo. Tokom celog svog mladog života, Karmen je smatrala da je ružna, jer je bila visoka i mršava. Dečaci se nisu zanimali za nju.

Njena majka nije mogla da je sama odgaja pa je Karmen često boravila u inetrnatima sanjajući o karijeri balerine. Međutim, reumatizam je ugasio njene snove. Tako je Karmen sa samo 14 godina započela karijeru manekenke. Već 1947. godine, njena slika je bila na naslovnici Voga.

Samoj Karmen se nije dopala ta fotografija. Seća se da je izašla iz autobusa i na jednom kiosku videla Vog i svoju dečačku frizuru. Umalo je zaplakala.

Iako je radila kao manekenka nije bila bogata. Ponekad nije imala dovoljno novca ni za hranu. Vremenom je zarada porasla na 25 dolara na sat. Karmen je morala da štedi svaki dolar.

Ona i njena majka živele su bez tople vode, stalno im je nešto nedostajalo. Morale su da založe mašinu za šivenje kako bi platile kiriju za stan. Međutim takav život je naučio da ceni svaki dolar, ali i život.
1963. godine, Karmen je odlučila da napusti manekenstvo. Ubrzo se udaje i rađa kćerku, a već 1978. godine se vraća manekenstvu.

Mnoge manekenke smatraju da je starost prepreka za ovaj posao, ali ne i Karmen. Ona je pustila kosu da joj prirodno sedi, dok ni jednom nije podlegla plastičnoj hirurgiji.

Prelepa Karmen i dalje ne odustaje od manekenskog poziva, a kaže da joj starost nije prepreka. Ona i dalje izgleda vrlo negovano, atraktivno i doterano, a svi joj daju bar 20 godina manje!

„Ne znam da li ispadam smešna ili glupa što još poziram, ali uživam dok hodam pistom i znam da to radim dobro“, rekla je Karmen i u šali zaključila da se nada da će umreti u štiklama na pisti.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

  1. Prelepa žena, krupnih očiju kao Beti Dejvis. Mislim, nema sumnje da je uložila mnogo truda i provela mnogo vremena na nanoklinici, ali nikada nisam videla da neko ovako dobro izgleda u 90-oj godini. Nadam se da će joj se želja ispuniti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime