Kakva je kuhinja poznatih svetskih kompanija

Kafeterije i kuhinje poznatih svetskih kompanija mogu slobodno da se takmiče s poznatim svetskim restoranima. Razlikuju se samo u jednom: besplatne su. Za njihove radnike, naravno.

Ove uspešne kompanije su davno shvatile da put do uspeha zaposlenog ide preko stomaka.

Femina vam predlaže da pogledate kako se jede u najpoznatijim svetskim firmama.

Google

Sedište Googla se nalazi u Njujorku. Radnici ove kompanije mogu tri puta dnevno da jedu besplatno u kafeu Hemispheres, s čijeg se prozora pruža predivan pogled na Menhetn. U kafeu ima nekoliko zona, gde se služe jela različitih kuhinja, fastfood, zakuske, smrznuti jogurt, napici.

Jedan od najpopularnijih komentara na internetu, vezano za ovaj restoran glasi: „Ako želite da se razočarate u svoj posao, samo svratite s prijateljem iz Googla do njihovog restorana. To je prosto neverovatno“.

Apple

Sedište kompanije Apple nalazi se u Kupertinu (Kalifornija, SAD). Njihova kuhinja nosi naziv Caffè Macs,veoma je prostrana, svetla i besplatna.

U Caffè Macs se služi meksička, italijanska, japanska, španska, francuska kuhinja, a takođe i fastfood. Za doručak se obično služi francuski tost s jagodama, palačinke s čokoladnim mrvicama, deserti, sveže ceđeni sokovi i nekoliko vrsta sladoleda. Meni se stalno obnavlja.

Facebook

Relativno skoro kompanija Facebook je dobila novu kancelariju u Menlo Parku, malom kalifornijskom gradiću  (Kalifornija, SAD). Radnici kompanije imaju obrok tri puta dnevno u restoranu Epic Cafe. Najčešće se služe jela američke i azijske kuhinje. Hranu možete i da ponesete, besplatno, a gosti ofisa imaju veliki popust.

Dropbox

Kafeterija kompanije Dropbox, čije se sedište nalazi u San Francisku ( Kalifornija, SAD), nosi naziv Tuck Shop. Kafeterija zahvata površinu od oko 400 m2 i nudi neograničeni izbor hrane. Ova kompanija posebno ceni svoje kuvare koji su radili po najboljim restoranima širom sveta.

Pixar

Posetioce kafeterije Cafè Luxo kompanije Pixar (Kalifornija, SAD), dočekuju statue junaka kompanije, na primer opšti miljenici Baz Lajter i Vudi. Posetilac potom ulazi u prostoriju, koja dosta podseća na muzej Orsej u Parizu. To je bila želja Stiva Džobsa, u vreme dok je upravljao kompanijom.

Na meniju ima mnogo vrasta jela, a neka od njih su: losos u sirupu od javora, tofu-testenine, prženi ravioli, šnicla, burito, pica i sve moguće vrste deserta.

Twitter

Centralna kancelarija popularnog servisa Twitter premeštena je na novu lokaciju, u zgradu, sagrađenu 1937. na tržišnom prostoru u samom centru sunčanog grada, San Franciska.

Za zaposlene postoji besplatan restoran. Meni je podeljen po vrstama jela, koja su obeležena haštagovima i nazivima: #comfort food, #tenderloin.

A kakav je ručak u vašoj firmi?

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime