Naučnici su, napokon, objasnili kako nam mačke produžavaju život.

Verovanje da su mačke sebične, samožive i samo zahtevaju maženje i pažnju – nije tačna. Istraživanja su pokazala da između njih i vlasnika postoji posebna „lekovita“ veza.

Naime, osobe kojima su mace kućni ljubimci, ređe doživljavaju moždani udar, jer igranje i razmena nežnosti sa njima smiruje organizma. Dokazano je da i deca koja od detinjstva rastu uz njih, manje su podložna astmi.

Osim toga, ove slatke životinjice uz bolesnog vlasnika mogu da leže danima, čekajući da se ozdravi. Mekane, ritmične vibracije koje ispuštaju dok predu, smanjuju bol i ubrzavaju ozdravljenje.Takođe su i vrlo zabavne, pa često zasmeju vlasnike, poprave raspoloženje i ublaže stres.

Pripremili smo za vas nepobitne dokaze toga da mačke, ne samo lepo izgledaju na fotografijama, na slikama, nego doprinose i našem zdravlju.

Mačke leče.

kako nam mačke produžavaju život.

Mačje predenje utiče na zarastanje rana. Mada naučnici još uvek nisu otkrili kako tačno nastaje taj zvuk, svi znamo: mačke predu. To, na neki način, ima blagotvorno dejstvo na ljudsku sposobnost regeneracije.

Mačke predu u dijapazonu specijalne terapeutske vibracije.

kako nam mačke produžavaju život.

Mačka prede na frekvenciji od 25 do 150 herca. Ovo je baš ta frekvencija na kojoj se najbolje regenerišu mačji mišići i kosti. Ali, ovi talasi su, takođe, savršeni i za ljude.

Oni se nalaze u „terapeutskom“ opsegu, sa medicinske tačke gledišta, raspona od 25-150 herca. Ovoj činjenici je posvećeno više studija.

Prema tome, mačjim predenjem mogu se izlečiti prelomi kostiju, oporaviti oštećeni mišići, i čak se osloboditi teškog disanja pri hodanju.

Mačke smanjuju količinu stresa u vašem životu.

Istraživanja pokazuju da vlasnici mačaka u proseku imaju manje simptoma stresa. Na drugom mestu su vlasnici pasa. Najviše podložni stresu su ljudi bez kućnih ljubimaca.

Mačke mogu smanjiti nastajanje srčanih napada za 40%.

Naučnici sa Univerziteta u Minesoti su utvrdili da je prisustvo mačke u kući korisno za vaše srce. U svojoj studiji su otkril da ljudi, koji nemaju mačku, 40% češće stradaju od srčanih napada. Zašto?

Evo citata: „Najlogičnije objašnjenje može biti to da su mačke u stanju značajno umanjiti stres, nervozu i zabrinutost, i samim tim, smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti“.

Još: Mačka – indikator karme

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

6 KOMENTARA

 1. Pre 7 meseci sam jednu malu macu spasla od sigurne smrti (našla sam je na boku, skoro ukočenog pogleda, i već su se mravi počeli skupljati oko nje)… Sada ona mene spasava, ublažavajući mi stres bolje od najkvalifikovanijeg steučnjaka… Sin mi je bio na ivici smrti pre 3 nedelje, hvala Univerzumu, uspešno se oporavlja.

 2. Pre nekoliko godina bio sam u velikoj depresiji. Upravo tada sam nabavio svog prvog mačka. Jesam uporedo uzimao terapiju, ali sam uveren da mi je prisustvo i maženje sa mačkom pomoglo da izađem iz depresije. Otada stalno imam mačku…

 3. macka mi je ubklazila bolove hronicnog gastritisa tako sto mi je lezala bas na mestu bola…mnogo godina ksnije sam dobila savet gastroenterologa da svoj zagrejan dlan stavim na isto mesto gde je moja ljubimica lezala….

 4. Dan pred venčanje glava me ubijala a bila sam i trudna 6i mesec
  Izadjem napolje i gledam mačku uzmem stavim ja na glavu ispredela je i sama se sklonila
  Bol je nestala posle 5min
  Bukvalno
  Živele maceee

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime