Jednostavan način da napravite pravi izbor

Svako od nas se, barem jednom u životu, nalazio na ozbiljnom životnom raskršću i nije znao kuda da krene.

Ponekad se čovek nalazi u dugoj mučnoj agoniji pokušavajući da shvati koji bi izbor bio ispravan. Ali, zapravo, ne postoji ispravan, ili pogrešan izbor. Jednostavno, svaki odabrani put je drugačiji.

Potrebno je samo pronaći onaj, koji biste najviše želeli da prođete. Predstavljamo vam veoma delotvornu metodu američkog kouča Semuela Makri:

1. Uzmite list papira i adresirajte ga na sebe.

Zamislite da ste se odlučili u korist jednog, od dva (ili više) izbora. Razmislite, kako će se, u ovom slučaju, promeniti vaš život u toku narednih šest meseci.

Zamislite i napišite kako će izgledati vaš život u buduće pola godine. Detaljno opišite odabrani izbor u sadašnjosti – sve pozitivne i negativne momente. Razmislite, sa kime ćete biti, šta ćete raditi, kako ćete živeti i kakve perspektive imate.

Zapamtite da vi pišete pismo, samom sebi, iz budućnosti u sadašnjost. Kada potpuno sagledate sliku svog života, pređite na emotivni deo. Ispričajte kako živite, i šta pri tome osećate. Maksimalno detaljno.

Da li ste zadovoljni odabranom odlukom, ili vam nešto smeta i zabrinjava vas?

Na kraju pisma zahvalite samom sebi na izboru, i napišite koliko je ozbiljno on uticao na vaš život.

2. Uzmite drugi list papira.

Napišite pismo sličnog sadržaja, samo sa drugom odabranom varijantom životnog puta. Opišete sve, takođe maksimalno detaljno. I na kraju, takođe, zahvalite samom sebi na napravljenom izboru. Savijte papir i sklonite ga što dalje.

3. Nakon nekoliko dana uzmite oba pisma i pročitajte ih.

Šta osećate dok čitate ova pisma? Oba izbora su za vas i dalje podjednako značajna?

Ova metoda bezuslovno pomaže pri pravljenju pravog izbora.

Veoma je bitno sve detaljno ZAPISATI, i prilikom čitanja, kroz neko vreme, pisma će izgledati zaista kao pisma treće osobe.

Kad sa strane sagledate svoje perspektive, osetite emocije te osobe iz budućnosti, vi ćete nesvesno shvatiti koji od dva puta vas, zapravo, plaši, u kojoj budućnosti će vas mučiti sumnje, i šta vi, zaista, želite u dubini svoje duše.

Metod Penebejkera: 4 dana i biće vam bolje

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime