Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama…

Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama.. U stvari uvek si bila sama, ali ta spoznaja obično kasni. Roditelji umiru, muževi se menjaju, ljubavnici varaju, deca rastu.. Ili  sama odlaziš, jer postepeno postaju stranci. Ruši se ono što je, još juče, funkcionisalo.

Nije bitno šta će se desiti, zapamti: samoća je uvek iza leđa, kao zima. Zrelost – je sposobnost biti sama, bez dramatike.

Pripremati se za to na vreme. Evo, kako

1. Svi, sem bliske rodbine su zamenljivi

Niko i ništa nije jedinstven. Puštaj nove ljude u svoj život, čak, i ako još ne primećuješ da li posedujete išta zajedničko. Jednom ćeš shvatiti da si ostala sama, i to će te spasiti.

2. Oprosti svima kojima možeš, ostale zaboravi. 

Zaborav – najbolja kazna i najbolji lek. I nikada se ni sa kim ne raspravljaj, bolje uradi sebi manikir.

 3. Ne žuri 

Sve što se brzo dešava, nije dugog veka. Ako zaista nešto želiš – uradićeš to. Ako si se predomislila, znači nije bilo značajno. Rizične želje i postupci odlaze, daj im da se „slegnu“. Radi ono u čemu nisi sigurna, samo onda, ako te ta želja proganja već duže vreme.

4. Ovaj tačka dopunjuje prethodnu: ako nešto zaista želiš i smatraš to ispravnim – deluj! 

Želje – i jesu život. Daj želji da živi unutar tebe i sledi je. Ako nije nestala, ispuni je.

5.  Radi šta želiš, ali pobrini se za svoje telo, inače će ti se, iznenada, osvetiti.

Stekni naviku osluškivanja šta ono želi, i ispuni želju tela. to. Ako nisi nikad slušala svoje telo, i ne znaš kako ono govori, počni od jednostavnih stvari, poput laganih šetnji, plivanja, ili joge. Dalje će se sve desiti, samo od sebe: telo čeka da bude uslišeno.

6. Romantika, ljubav i strast – to je idealno.

Ali ako ih pomešate sa seksom, možeš ostati bez svega. A to je štetno, i ne previše pametno. Uradi tako da seks postoji. Neka romantika i ljubav žive u tvom krevetu sa novim muškarcem.

7. Poslednja stvar koja treba da te brine: šta će o tebi pomisliti ljudi. 

Ljudi uglavnom misle o sebi, a takođe i o tebi – mereći prema svojim uverenjima.

8. Boj se sigurnosti.

Sigurnost – početak senilnosti. Sumnjaj, dopuštaj druge varijante, ostavljaj otvorenim puteve za povlačenja. Sumnjam u svaku tačku koju sam napisala. Ali, ipak ostaviću sve kako jeste. Jednog dana ostaću sama, i proveriću da li je ovo, zaista, spasonosno.

P.S. Ovo je jedinstvena tačka, u koju ne sumnjam: čuvajte prijatelje.

Jedino što vredi jeste skupljati prijatelje. Jednog dana, kada shvatim da sam ostala sama, oni će doći i reći: da li si normalna, pa imaš nas! I to je istina.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

3 KOMENTARA

  1. Vi zene i kada savetujete jedne druge ste konfuzne. Najvaznija tacka je cuvaj prijatelje, kako kaze spisateljica, a sve prethodne to potiru… ne raspravljaj se, radi kako zelis, zaboravi na sve, slusaj instikte i da svi sem bliske rodbine su zamenjivi… i kojom to logikom se tako sticu prijatelji koji ce biti tu kada ostanes sam/a? I sto je najgore, zene zive po ovakvim savetima i onda se pitaju sta im se desilo… nepravda… zene, pamet u glavu!

  2. Tesko je kad ostanes i budes sam medju svima.Ne treba covjek da se preda i izgubi samo pouzdanje.Tu je svoja porodica koja ti daje snagu da ides dalje.Naravno rodbina i pravi prijatelji mnogo znace.Tako nosis dostojanstveno svoju tugu zivis zivot i ides dalje .Mora se sve je to sastavni dio zivota.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime