Džulija Roberts: Došlo je vreme da se skinu maske

Svetski poznata holivudska glumica, Džulija Roberts, objavila je senzacionalnu poruku u kojoj ne moli, nego preklinje, sve žene da preuzmu inicijativu i da prestanu da obraćaju pažnju samo na spoljašnju lepotu, na štetu sebi i svojoj prirodi. Evo šta ona kaže:

„Savršenstvo je bolest od koje pate mnoge nacije. Mi nanosimo tonu šminke na svoja lica. Mi redovno ubrizgavamo štošta u svoja lica, morimo se glađu radi idealnog izgleda.

Mi sve vreme pokušavamo da ispravimo ono čemu ispravka uopšte nije potrebna. A na ono o čemu treba da se brinemo na prvom mestu, ne obraćamo pažnju. Znate li šta je to?

Reč je o našoj duši. Upravo njoj je potrebno posvetiti brigu i pažnju. I došlo je vreme da se njom pozabavimo. Ja bih htela da shvatim jednostavnu stvar: kako možete sve vreme da čekate da vas neko zavoli ako niste u stanju da zavolite sami sebe? Zar može da se kaže da ste zadovoljni sami sobom uz stalno prekrajanje svog spoljašnjeg izgleda? Odgovor je jednostavan: ne.

Vi morate da shvatite da vaš spoljašnji izgled nema nikakvog značaja ako ste iznutra prazni.

Ja danas objavljujem: više se neću šminkati, ne želim da nosim tuđe lice. Došlo je vreme da se skinu maske. Ja znam da imam bore, ali želim i da ih vidim. Pa to sam pre svega prava ja. I želim da me prihvatite takvu kakva jesam.

U današnje vreme su svi poludeli za spoljašnjim izgledom.Vi ne možete ni da zamislite koliko zarađuju kozmetičke kompanije sada, kada su uspeli da vam usade u glavu da je neophodno ulagati novac da biste odložili ono što je zapravo neizbežno.

Da li stvarno mislite da treba da pribegavate nezdravim, bolnim procedurama, od kojih ćete tobože izgledati bolje i mlađe.

Principi lepote 21. veka jasno mogu da se definišu kao nenormalni. To je lepota na steroidima, koja se kao virus širi po celom svetu. To je užas!

Kada ćete shvatiti da ta veštačka pravila upravljaju svetom i zavaravaju nas u vezi sa našim spoljašnjim izgledom?

Mi ne možemo prosto da uživamo u svojoj prirodi, mi moramo da se pridržavamo onih kriterijuma lepote, koje nam je nametnulo savremeno društvo.

Ali znate šta? Ja sam se od toga umorila. I biram da sebi kažem: stop. I molim sve da se zaustave i prisete ko smo mi u stvari i šta stvarno želimo u ovom životu.

Niko i nikada neće moći 100% da odgovara kriterijumima lepote. Spoljašnja ljuštura je poslednje što treba da nas interesuje kod drugih ljudi. Samo naša duša ima značaj, zapamtite to zauvek.“

© Džulija Roberts

Čitajte još: Život slavne glumice Džulije Roberts obeležile su romantične veze, dobra gluma, ali i oni ne tako lepi događaji.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Velika istina. Žene hrle na nanokliniku, da sve što nije savršeno preprave i poprave, a iznutra ostaju prazne. One kojima je duša puna, o izgledu mnogo i ne razmišljaju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime