I zapamtite, dobra žena zna gde joj je mesto

Ovakve savete davao je ženama priručnik „Housekeeping monthly“ 1955. godine:

„Pripremite večeru na vreme. Večeru planirajte ujutro, ili čak prethodnog dana, kako bi vašeg supruga dočekao ukusan obrok kad se vrati s posla. Tako ćete mu dati do znanja da ste mislili na njega dok je on radio, ali i da se brinete za njegove potrebe.

Većina muškaraca je gladna kad se vrate s posla, a pripremanjem njemu omiljenog jela ispunićete mu potrebu za toplom dobrodošlicom. Pripremite se za njega. Odmorite se 15 minuta pre njegovog dolaska kući, tako ćete biti osveženi kada on dođe.

Popravite šminku, stavite traku u kosu i izgledajte sveže. Vas suprug je proveo puno vremena s ljudima umornima od posla. Budite zanimljivi i veseli za njega. Njegov dan je bio dosadan i treba mu malo zabave, a deo vaših dužnosti je da se pobrinete za to.

Smanjite nivo buke.Kad se vaš suprug vrati s posla, isključite sve kućne aparate i umirite decu. Budite sretni što ga vidite. Toplo mu se nasmejte i pokažite iskrenu želju da mu udovoljite.

Poslušajte ga iako mu možda morate reći puno toga, nemojte to učiniti neposredno nakon njegovog dolaska kući. Neka on prvo govori, on sigurno ima važnije stvari na umu od vas. Ne ometajte ga.

Ne žalite se ako vas muž dođe kući kasno uveče ili ako želi otići na večeru bez vas. Umesto prigovaranja, pokušajte razumeti pod kolikim je on pritiskom zbog posla. Kad je kod kuće, sigurno se želi odmoriti i opustiti.

I na kraju,ne postavljajte mu nepotrebna pitanja i ne sumnjajte u njegovu sposobnost prosuđivanja ili integritet. Ne zaboravite da je on gospodar u kući i kao takav će uvek provoditi svoju volju, pošteno i pravedno.

I zapamtite, dobra žena zna gde joj je mesto.“

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Kako sve ovo danas smešno zvuči, u vreme kada žene ne samo da rade nego ponekad i zarađuju više od svojih muškaraca. Ne samo da se sređuju, idu i na zatezanje i peglanje bora na ‘nanoklinici’, ali ne zbog svojih muževa, nego zato što jednostavno žele da izgledaju najbolje što mogu. Putuju, uživaju u životu i mnogima za to nije ni neophodan muškarac. Sad, to jeste otišlo u drugu krajnost, ali to je bila cena napretka.
    Ipak, tužno je što i ovakvih, kao iz teksta, još uvek ima, i to mnogo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime