Četiri fizičke mane Merilin Monro koje je vešto sakrivala od obožavalaca

Postala je ikona stila i priznati seks simbol još za svog života. I do danas, mnoge žene nalaze inspiraciju u njenom liku. Ali, kao i svi obični ljudi, tražila je i nalazila nedostatke u sebi.

Živimo u doba telesnog pozitivizma („body positive“), kada zvezde prestaju da skrivaju ožiljke, strije i višak kilograma, odbacujući retuširanje tokom fotografisanja. Međutim, procvat karijere Merilin Monro desio se pedesetih godina prošlog veka, kada su holivudske dive bile deo bajke, opisane filmskom industrijom, i morale su izgledati i govoriti besprekorno.

Monro je, kao i svaka osoba, imala svoje mane, ali ih je vešto skrivala na način da ih danas malo ko zna.

Ožiljak na stomaku

Merilin je često pozirala gola ili u otvorenim kupaćim kostimima, ali malo ko je znao da je glumici bilo potrebno sakriti dugi ožiljak na stomaku – ostao je na koži nakon operacije uklanjanja žučne kese. Na postavljenim foto-sesijama, obično bi ga retuširali ili skrivali ispod visokog struka kupaćih kostima, ali na nekim slikama bio je primetan.

Poslednju foto-sesiju dive, neposredno pre njene smrti, organizovao je fotograf Bert Štern – na zahtev zvezde, obradio je slike i uklonio ožiljak sa njih, ali kasnije je prodao originalni film, koji je sačuvao slike Merilin u svom prvobitnom stanju.

Blago škiljenje

Teško je poverovati da je jedna od kultnih lepotica Holivuda krila svoje blago škiljenje. Na početku svoje karijere, ovaj nedostatak joj je smetao da prođe na audicijama i prisilio je reditelje da odbiju lepu glumicu.

Vremenom je Merilin naučila kako da uz pomoć vešte šminke i povoljnih uglova ublaži taj fizički nedostatak i osvoji srca ne samo miliona gledalaca širom sveta, već i pažnju predsednika SAD Džona Kenedija.

Neizražajna brada

Monro je od mladosti sanjala da svom licu da izražajniji oblik, a posebno ju je smetao njen podbradak, koji joj je priroda dala – bio je suviše mekan i neizražajan. Pre snimanja filmova koji su je proslavili, Monro se odlučila na ozbiljan korak: obratila se plastičnom hirurgu i stavila je implantat od morskog sundjera u podbradak.

Za 1950-e, takva operacija bila je retka i rizična odluka, a kasnije se Merilin suočila s neprijatnim posledicama: implantat je počeo da se raspada, i ponovo je morala potražiti medicinsku pomoć.

Mucanje

Za glumicu, poremećaj govora mogao je ozbiljno ometati karijeru, ali i ovaj nedostatak Merilin je uspela da prevaziđe. Počela je da izgovara tekst pred kamerom s promuklim glasom i blagim produžavanjem reči – ovaj senzualni dodatak postao je njen „začin“ i prirodno se uklopio u njen holivudski imidž.

Međutim, na snimanju njenog poslednjeg filma „Nešto se mora desiti“ mucanje se ponovo javilo: diva je to pripisivala umoru i povećanom stresu, ali je i dalje vešto sakrila pred partnerima i gledaocima.

Uprkos svojim manama, Merilin Monro se do danas smatra najvećom i najelegantnijom ikonom na svetu.

Nije nosila veličinu S, niti zategnut stomak, imala je celulit, strije, kao i svaka normalna žena. A uprkos svemu hiljade ljudi joj se dive i smatraju je jednom od najlepših žena u istoriji..

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Sve su to sitnice, danas bi se lako mogle rešiti na „nanoklinici“. Bila je oličenje ženstvenosti i lepote. Neverovatna žena! Lepa, inteligentna, i zaslužna za mnoge stvari, za koje se, nažalost, ne zna mnogo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime