Često ne cenimo ono što imamo

Ovo je kineski dečak Vang Fuman. Pre dve godine javnost je bila uzbuđena zbog fotografije koju je napravio učitelj ovog školarca.

Da bi položio ispit, prepešačio je 5 km po mrazu od – 9 stepeni u laganoj jakni i bez kape. Kosa i obrve su mu bile zaleđene, a obrazi jarko crveni od hladnoće. Ni u njegovoj kući ni u školi nije bilo grejanja, a svi učenici su na časovima sedeli u jaknama.

Vang je zaista jako želeo da se obrazuje, jer je to bio jedini izlaz iz siromaštva. Inače, na ispitu, na koji je dečak toliko žurio, postigao je 99 poena od 100. Nakon što je učitelj fotografisao Vanga i sliku postavio na internet, priča je dobila uzbudljiv nastavak.

Korisnici drustvenih mreža su prikupili 3 miliona juana ili 450.000 dolara. Ovim novcem su popravili grejanje u Vangovoj školi, kupili grejalice i toplu odeću za decu iz siromašnih porodica u provinciji Junan.

Vang je takođe pozvan u Peking. A znate šta ga je najviše impresioniralo? Znate li šta je kasnije rekao o svom putovanju?!

– Kod kuće se stalno grejemo na ćumur i spavamo u jaknama. A evo ovde ima tako toplih kuća, mogu da hodam u jednoj košulji! Ovo prvi put vidim, grejanje je čudo!

Povod za razmišljanje.. Često ne cenimo ono što imamo.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime