Neka vam ovog Božića duša i srce budu ispunjeni ljubavlju, spokojem i srećom.

Retki su dani u godini kada se podsetimo Isusa, kada imamo vremena na Njega da pomislimo, Njemu da odamo počast, kažemo hvala, za njegovu patnju suzu da pustimo. Takve dane ne smemo propustiti. Takve šanse da svoje duše spojimo sa nečim božanskim, uzvišenim, posebnim.

Nema puno takvih dana u godini. Dana ispunjenih spokojem i srećom, tokom kojih vreme provodimo u krugu svoje porodice.

Kada nas hektična svakodnevica malo pusti iz svojih kandži, koje ne opraštaju pauze u bezočnom vitlanju za novcem, uspehom i statusom, da uživamo u prisustvu svoje dece, svojih roditelja, rođaka, prijatelja, ljudi koje svim srcem volimo.

Nema puno dana kada se setimo čoveka koji se rodio da bi propovedao ljubav, razumevanje, strpljenje, samilost, slogu, oprost, spokoj, trpljenje, žrtvu. Čoveka koji je umro ne odustajući od svojih uverenja, uverenja koja su trebala da spasu svet.

Ovo su posebni dani koje bismo trebali da iskoristimo da zastanemo i dobro razmislimo o svojim životima, svojim delima, rečima, mislima. Dani kada bismo trebali da osetimo potrebu da se menjamo na bolje, da budemo humaniji, složniji, hrabriji. Dani kada bismo trebali da se podsetimo koliko toga je u našim rukama i koliko je postala velika potreba da se ovaj naš svet menja na bolje, lepše, mirnije.

Vreme kada ne bismo smeli misliti samo na sebe, na svoju trpezu, na svoje izbilje, nego bismo se trebali zapitati šta možemo da učinimo da malo usrećimo i druge. One siromašne, nemoćne, bolesne, ugrožene, jadne. One bez ljubavi, nade ili jasne budućnosti. One kojima je očajnički potrebna pomoć i podrška dobrih ljudi.

Neka vam ovog Božića duša i srce budu ispunjeni ljubavlju, spokojem, srećom. Neka to bude vaš najlepši Božićni poklon. Neka vas, zatim, ove divne emocije inspirišu da ih širite velikodušno po celom svetu, čineći ga tako bar malo čudesnijim, čovečnijim, magičnijim.

Neka vas ohrabre da do sledećeg Božića budete još malo plemenitiji, još mekša srca, još darežljiviji, još duševniji. Neka vas podsete šta znači biti čovek, šta znači živeti lako, srećno i berićetno, i šta znači biti veseo, razdragan, bezbrižan. A onda učinite sve što je u vašoj moći da to za sebe ostvarite.

Srećan Božić, svako dobro!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime