Apsolutni ženski rekord: Bila je trudna 27 puta i rodila 69 dece

Prema Ginisovoj knjizi rekorda, najveći zvanično zabeleženi broj dece rođene od jedne majke je zaista 69.

Ovaj izuzetan podvig postigla je Ruskinja po imenu Valentina Vasiljeva, koja je rodila 16 parova blizanaca, sedam parova trojki, i četiri seta četvorki između 1725. i 1765. godine. To je zapanjujući rekord koji stoji vekovima, naglašavajući neverovatan potencijal ljudske reprodukcije.

Valentina Vasiljeva je bila prva žena Fjodora Vasiljeva. Ruski par je živeo u Šuji u Rusiji u prvoj polovini 1700-ih. Prema evidenciji, Valentina je živela 75 godina i tokom svog života rodila je ukupno 69 dece kao rezultat 27 trudnoća (16 setova blizanaca, sedam trojki i četiri četvorke).

Dvoje blizanaca umrlo je u detinjstvu, ostavljajući je sa 67 preživele dece. Valentina drži Ginisovu knjigu rekorda za najveći broj dece rođene od jedne majke.

Ne zna se mnogo o Valentininom životu osim što je rodila 69 dece; živela je u vreme Ruskog carstva, feudalnog društva, koje je od nje učinilo kmet.

Za to vreme seljački život u Rusiji bio je izuzetno surov, zbog čega su porodice težile da budu što veće; međutim, čak i po tim standardima, porodica Vasiljev je bila veoma velika.

Valentina je u trudnoći provela neverovatnih 18 godina svog života. Imena njene preživele dece nestala su iz istorije uglavnom zbog toga što porodična evidencija nije bila tačna ili proverena. Još uvek postoje neka neslaganja oko stvarnog broja dece koju je Valentina rodila, ali njena plodna materica je i dalje poznata po tome što je rodila šokantan broj dece.

Prema nekim izvorima, Valentina je umrla u 40. godini, nakon čega je njen suprug Fjodor oženio izvesnu Anu iz sela Melničnoe. Rodila je starcu još 18 dece – 6 blizanaca i 2 trojke.

Fjodor Vasiljev,sa drugom ženom Anom i njihova deca

Drugi izvori tvrde da je Valentina živela 76 godina, ali je napustila muža kada je izgubila sposobnost da rađa. Iz zapisa Nikoljskog manastira proizilazi da je 1782. Fjodor Vasiljev, koji je proslavio svoj 75. rođendan, bio otac 87 dece. Od kojih je 82 preživelo do punoletstva.

Mnogi drugi kritičari su doveli u pitanje tvrdnje zasnovane na nedostatku moderne nauke u 18. veku, što bi bilo kojoj ženi neverovatno teško da rodi toliko dece.

Ginisova knjiga svetskih rekorda, međutim, nastavlja da brani rekord, navodeći da postoji mogućnost da je žena možda imala hiper ovulaciju u jednom ciklusu ili da je imala retku sposobnost da oslobodi više jajnih ćelija.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime