Ako želite da rešite svoje probleme na najlakši mogući način prestanite da ih mrzite

Svi mi imamo minus faze, samo neki iz njih lako i brzo izlaze, neki malo teže i sporije, a nažalost ima i onih koji nikada ne pronađu izlaz.  Najvažnija stvar je da, kada shvatite da ste u velikom problemu, teškoj situaciji ili nekim lošim okolnostima, ne paničite.

Recite sebi da je to što vam se sada dešava prolazno, da postoji izlaz koji samo trenutno niste u stanju da vidite, i da je samo pitanje trenutka kada će stvari početi da se normalizuju. Ubedite sebe u ovu tvrdnju jer je ona potpuno istinita.

Ljudi koji shvate da se život sastoji od raznih faza i da su one koje nam teže padaju zapravo od veće vrednosti od onih u kojima uživamo, mnogo lakše podnose sve što im život servira.

Ako je pred vama opasna prepreka mnogo lakše će te je savladati ako ste smireni, optimistični, puni vere. Ne znam kome je palo na pamet da uči narod da su problemi loša stvar, da su mučni i da ih se treba plašiti, ali znam da to nije istina. Oni tome ne služe. Oni nisu baksuzluk ili kazna.

Problemi su lekcije. Ponavljaju se isključivo ako škola nije naučena. Posle svakog uspešno rešenog problema postajemo mudriji, snažniji, pametniji, sposobniji – prelazimo u viši razred. Prepreke su izazovi. Ako im se hrabro, puni samopouzanja i entuzijazma nasmešite u lice, ima velike šanse da će nestati. Bukvalno. I to se dešavalo. Prepreke se boje hrabrih, samouverenih ljudi.

Strah, panika, sumnja, sekiranje, očekivanje najgoreg mogućeg ishoda su kategorije koje želite da izbegnete po svaku cenu. Prvo se smirite, onda dobro razmislite o svemu i pokušajte da razradite taktiku.

Nikada nemojte zaboraviti –  život je predviđen da bude škola! Baš kao kad ste bili studenti, rešavajući probleme, prevazilazeći prepreke i izvlačeći se iz teških situacija polagali ste ispite i prelazili na viši nivo. Zatim dobili ste nove zadatke. Pokušajte da tako gledate na život. Život treba i može da bude lep.

Prestanite da čekate na trenutak kada će sve to jednom proći pa ćete vi onda biti srećni i spokojni. Životnoj školi nema kraja. To jest ima, ali se zove smrt. A ja da sam na vašem mestu ne bih baš čekala taj momenat da bih bila konačno srećna.

Pronaćićete sreću mnogo pre ako živite ovu veliku školu zvanu život i uživate u iskustvima koje samo ljudsko biće ima čast da doživi. Kada se konačno zaljubite u život, zaljubiće se i on u vas.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime