20 čučnjeva za besplatnu vožnju gradskim prevozom

U rumunskom gradu Klužu postoji takozvana „karta zdravlja“ – ukoliko za dva minuta uradite 20 čučnjeve, možete besplatno da se vozite cele nedelje

Šta biste sve uradili, samo da ne morate da platite vožnju u gradskom prevozu? Ako biste bez problema bili spremni na malo više fizičke aktivnosti pre ulaska u autobus, onda će vam se ideja o čučnjevima na stanici i te kako dopasti.

Naime, rumunski grad Kluž svojim stanovnicima nudi mogućnost da urade 20 čučnjeva i besplatno se voze gradskim prevozom čitavu nedelju, piše Romania insider.

Ideja za ovu „kartu zdravlja“ potekla je od organizatora lokalnog sportskog festivala prošle godine, a u međuvremenu su je prigrlile i vlasti Kluža, grada u Transilvaniji, s ciljem da ohrabre stanovnike ovog mesta da budu fizički aktivniji i vode zdrav život.

Za sada je ovaj sistem implementiran samo na stanici Memorandumului Sud. On funkcioniše vrlo jednostavno.

Dovoljno je da stanete ispred automata za karte na obeleženo polje i pokušate da uradite 20 čučnjeva u roku od dva minuta.

Specijalni senzor će da broji vaša ponavljanja ove vežbe, a ako je završite u datom roku, iz automata će vam izaći nedeljna karta gradskog prevoza.

Na ovaj način ćete uštedeti značajnu sumu novca, budući da karta za jednu vožnju košta oko 0,5 evra.

Kada je ova akcija prvi put pokrenuta prošle, izračunato je da su građani i posetioca Kluža uradili ukupno milion čučnjeva za 3 meseca, što je oko 1.900 sati treninga.

Za svoj trud su dobili 55.000 karata gradskog prevoza. Organizatori ove kampanje za zdrav život očekuju da ove brojke uskoro budu višestruko nadmašene.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime