10 prelepih žena koje se ne boje da ostare

Pre ili kasnije, svi ćemo se susresti sa starošću. Dok su neki spremni na sve da bi odložili taj sastanak, drugi se ne plaše bora i shvataju da je svako doba lepo na svoj način.

Femina je fascinirana ovim ženama i njihovim prelepim izgledom, ali i samopouzdanjem koje su stekle s godinama.

Kejt Blanšet, 53 godine

Oskarovka Kejt Blanšet kao da se uopšte ne menja s godinama. Međutim, ona je protiv plastičnih operacja i veruje da lice glumice mora da ostane živo, kako bi mogla da pokazuje osećanja u ulogama koje igra.

„Znam da moje bore postanu dublje kad se nasmejem, ali ne paničim zbog toga. Šta će mi lice koje ne odražava moj život, lice koje nema smisla za humor?“

Meril Strip, 73 godine

Meril Strip je posle četrdesete dostigla vrhunac karijere mnogim nezaboravnim ulogama, među kojima je izvanredna Miranda Prisli u filmu Đavo nosi pradu.

Takođe među zvezdama spada u rekordere po dužini bračnog staža – u braku je skoro 40 godina i ima četvoro dece. A jedno od najvećih dostignuća ove velike glumice je i to što za nju godine nikada nisu predstavljale prepreku stilu i kreativnosti.

„Moj savet: ne gubite toliko vremena na brigu da li vam je koža savršena i jeste li se ugojili koji kilogram. Zazmislite se šta ste uradili u životu, šta ste postigli.“

Džulija Roberts, 55 godina

Kada je napunila 40, glumica je započela karijeru modela. Po njenim rečima, poziranje sa 40 postaje mnogo zanimljivije nego što je bilo sa 20, jer do tog doba žene već dobro poznaju svoje telo i postaju opuštenije.

„Lice treba da govori o vama, a ne o vašim posetama lekaru.“ <

Džodi Foster, 60 godina

Glumica je protiv plastične hirurgije, ali ipak veruje da je to svačiji lični izbor. Održava se u formi zdravom ishranom i vežbanjem. Treba napomenuti da Fosterova zaista izgleda sjajno za svoje godine.

 „Bolje biti žena sa borama, nego žena na kojoj odmah vidi da se stidi svojih bora.

Džulijana Mur, 62 godine

Džulijana Mur kaže da je njena tajna mladosti prirodnost i ljubav prema sebi. Trudi se da jede mnogo sveže ribe, voća i povrća. Slabost joj je dobro belo vino. Džulijana zaista nema kompleksa i za ulogu u filmu Muzej čudesa nosila je sedu periku.

„Ne pokušavam da zadržim mladost. Postoje samo određena pravila, može se reći pravila lepote, kojih se pridržavam. Moja majka je uvek govorila da treba koristiti kremu za sunčanje. Ranije je nisam slušala, a sada je to moje glavno oružje.“

 Kim Katral, 66 godina

Svi odmah Kim povezuju s njenom junakinjom iz TV serije Seks i grad, Samantom Džons, ali ona je u stvarnosti sasvim drugačija osoba. Na primer, za razliku od svog filmskog lika, Kim se uopšte ne boji starenja.

„I četrdesete su mi bile prijale, a sada sam, u šezdesetim – čak i sama reč zvuči drevno! – došla do izvanredne samospoznaje. Ne trudim se da budem neko drugi ili da radim nešto što nije za mene. Sada znam: Ovo sam ja. Prošla sam sve to, preživela i sada znam ko sam.“

Suzan Sarandon, 76 godina

Suzan Sarandon veruje da su godine samo brojke. Rodila je decu sa 42 i 45 godina.

Glumica se ne plaši da izgleda u skladu sa svojim godinama i veruje da je, za razliku od joge i drugih sportova, pingpong najzabavniji način da ostane u formi.

„Sa 60 sam se tetovirala – o kakvoj starosti možete biti govora?!“

Kejt Vinslet, 47 godina

Kejt Vinslet je zajedno sa glumicama Rejčel Vajs i Emom Tompson osnovala je Britansku ligu protiv plastične hirurgije. Glumica uopšte ne drži dijete i nimalo se ne stidi svog broja cipela, a nosi 41.

„Kad sam imala 21, mislila sam: 40 je starost. Sada se osećam čak mlađe nego tada, a znam sebe kao otvorenu knjigu. Kao glumici, veoma mi je zanimljivo da posmatram kako se lice menja s godinama. Osim toga, obožavam svoje telo, posebno ruke. Gledam ih i sećam se svog života, jer one su volele i gubile, radile, dosezale do ljudi.“

Ema Tompson, 63 godine

Ema žali što pod pritiskom standarda lepote sve glumice postaju nalik jedna na drugu. Što se tiče starosti, slavna glumica smatra da je to prirodan proces, kao i odrastanje.

„Žao mi je mnogih lepih žena koje su prinuđene da danonoćno brinu samo o tome kako izgledaju.”

Bruk Šilds, 57 godina

Bruk Šilds se proslavila filmom Plava laguna, u kome je bila devojka izuzetne lepote. Sada je veoma lepa žena, koja se ne plaši svojih godina.

„Moje lice je previše poznato i ako na njemu nešto promenim, odmah će početi priče, kao što se dogodilo sa nekim glumicama. Svi časopisi počnu da proučavaju veličinu usana, pre i posle! Ne želim nikoga da plašim.“

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime