Lečenje gojaznosti uz pomoć kefira Tibetanske gljive. Minus 25 kg za 2 meseca.

Tibetanska gljiva, ili ako ćemo preciznije – kefir napravljen od ove gljive, pomaže kod sniženja težine.

Tajna zapravo leži u činjenici da je kefir rastvara masnoću, ne do masnih kiselina, koje su sakupljaju  u jetri i ponovo se pretvaraju u masnoću, nego preobražava je u jednostavna jedinjenja koja se sama eliminišu iz organizma.

Konzumiranjem kefira drastično se suzbija apetit, što uveliko olakšava proces mršavljenja. Bitno je da kefir, napravljen od ove gljive, blagotvorno deluje na mikrofloru gastrointestinalnog trakta. Neutrališe i uklanja iz organizma sve te otrove, koje se formiraju zbog razlaganja hrane u crevima.

Postoje dva načina za gubitak suvišnih kilograma kod gojaznosti uz pomoć kefira

Jedan je za mršavljenje na duži vremenski period, uz pomoć kojeg se gubi 4-6 kilograma mesečno kod manje gojaznih ljudi, koji žele normalizovati svoju težinu.

I drugi, za gubitak suvišnih kilograma kod preterane gojaznosti, kada se za 2 meseca može izgubiti i do 25 kg suvišne težine. Oba načina su ispravna i nisu štetna po zdravlje. Možete ih koristiti u zavisnosti od vašeg stepena gojaznosti.

 

Kako zdravo smršati uz pomoc kefira, napravljenog od Tibetanske gljive.

1. Da biste smršali, potrebno je piti kefir svakodnevno, pola sata posle svakog obroka po 100 ml. Jednom-dva puta nedeljno korisno je praviti restriktivne dane na bazi kefira – piti 1-1,5 l kefira u toku celog dana. Ako je „kefirni“ dan za vas isuviše naporna procedura, pokušajte sprovesti restriktivni dan uz pomoć jabuka, krušaka i kefira.

Meni na posni dan:

Prvi doručak (9.00-9.30) – jabuka (sirova ili pecena) i časa kefira

Drugi doručak (10.00-11.30) – kruška, jabuka i čaša kefira

Ručak (13.00-14.00) – čaša kefira i parče crnog hleba

Večera (17.00-17.30) – salata od jedne kruške i jabuke (ili izrendane jabuke i šargarepe), prelivene sa kefirom

 Jedan sat pre spavanja popiti cašu kefira sa kašičicom meda.

U cilju smanjenja težine na ovaj način, kefir od Tibetanske gljive se konzumira 20 dana, posle se pravi pauza 10 dana i ponovo se nastavlja. Ovakvu dijetu možete sprovoditi u toku cele jedne godine, odnosno dok ne postignete željenu težinu.

Vrednost ovakve ishrane je u tome, što je ovakvo smanjenje od  4-6 kilograma mesečno, vrlo održivo i stabilno. Sem toga, normalizuje se crevna mikroflora, eliminiše se holesterol, hormoni i metabolizam se vraćaju u normalu.

Rezultat – potpuna normalizacija težine. Nutricionisti tvrde da ćete lako izgubiti suvišne kilograme, ako ograničite unos slatkog, masne hrane i proizvoda od belog brašna.

Mršavljenje kod preterane gojaznosti.

Lečenje preterane gojaznosti uz pomoć kefira Tibetanske gljve, sastoji se u tome, što se poštuju određena sledeća pravila za vreme dijete;

– 1 nedelja obične ishrane – 1 nedelja dijete – 1 nedelja obične ishrane itd.

– pred početak dijete, restriktivni dan (opisan je gore)

– posle prve nedelje dijete, preći na običnu ishranu, na nedelju dana. Ograničiti unos slatke, masne i skrobne hrane. Posle se ponove prelazi na nedelju dijete.

– za vreme obične ishrane, pridržavati se rasporeda uzimanja obroka po satima. Podelite na 6 obroka na isti vremenski razmak, sve do 18.00 sati. Posle tog vremena ne jede se ništa.

– kod napada gladi može se popiti dodatnih 100 ml kefira

– sem ograničenja u ishrani, treba da se ograniči unos tečnosti za vreme nedeljne dijete, ne piti više od 0,5 l vode, sem petog dana dijete (kad treba popiti 1,5 l mineralne vode)

Dijeta

Navedenu hranu podeliti u četiri dela, a kefir – u 5. Poslednja porcija kefira – sat vremena pre spavanja.

1 dan- 400 gr barenog krompira bez soli i 0,5l kefira.

2 dan- 400 gr nemasnog sitnog sira i 0,5l kefira.

3 dan- 400 gr voća (osim banana i grožđa) i 0,5l kefira

4 dan- 400 gr barenih pilećih grudi bez soli i 0,5l kefira

5 dan- 400 gr voća i 0,5l kefira

6 dan- 1,5 litra negazirane  mineralne vode

7 dan- 400 gr voća i 400 ml kefira

Naučnim istraživanjima na grupama volontera, bilo je zabeleženo snižavanje mase tela na 8-10 kg za 2 nedelje, i prosečno oko 15-25 kg za 2 meseca.

Ono sto treba da znate, pre početka dijete i prvog načina ishrane sa kefirom:

– početi konzumirati kefir po 100 ml dnevno, postepeno povećavajući dozu, dok se organizam ne privikne

– U prvih 10-14 dana konzumiranja gljive, povećava se aktivnost creva, koja se manifestuje u vidu pojačanog ispuštanja gasova, češćih stolica, promene boje urina. Ali, to je normalna reakcija, znak da je započet proces čišćenja i detoksikacije organizma. Posle desetak dana, reakcija organizma prestaje i dolazi do poboljšanja opšteg stanja

– Kefir ne smeju da piju trudnice i osobe sa netolerancijom na mlečne proizvode.

– Osobe sa pojačanom kiselinom treba da obrate pažnju. Bolje je da piju kefir koje je odstajao 12 sati ( a ne 24).

– Ako se konzumiraju lekovi, pravi se pauza između uzimanja lekova i kefira – 3 sata.

– Za vreme konzumiranja kefira uzdržavati se od alkohola.

Kako napraviti kefir, koristeći Tibetansku gljivu čitajte ovde

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. Kefir,je od davnina poznato i njjegovo blagotvorno delovanje na organizam. Samo mi ovde zaista nismo ga mogli koristiti-jer ga nije bilo ni u radnjama ni ti ovih tibetanskih gljiva od kojih mozemo pod kucnim okolnostima da ga pravimo!Samo moramo imati volju-i od mleka napraviti-TOLIKO! U Rusiji i drugim drzavama ga piju vec od 100godina,malte ne.Na zalost malo nas je bilo,koji su znali za ovaj veoma koristan napitak.Tek sam i ja primetila,da su ga poceli prodavati u Gomex supermarketu OVE GODINE! Pa UZIMAM REDOVNO I PIJEM REDOVNO-SACU POTRAZITI TE GLJIVE I NAPRAVITI SAMA,DA NA TAJ NACIN IZGUBIM OD4-6KG ,SAMO TOLIKO. A jesti se mora,i KEFIR koristiti umesto MLEKA!!!! TO CU JA URADITI,I PIJTE I VI NARODE-MNOGO JE KORISTAN NAPITAK-SAMO DA ZNATE!!!!

  2. Sve češće mi prijateljice pominju i pričaju o ovoj tibetanskoj gljivi kako je sjajna za mršavljenje i generalno za jačanje zdravlje. Još uvek je nisam nabavila ali uskoro ću pa da je isprobam i vidim da li zaista ima toliko efekta, mada ne sumnjam da ima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime