Prirodni puder za lice u prahu od ovsenih pahuljica. Napravite sami.

Puder, napravljen svojim rukama ni u čemu se ne razlikuje se od pudera koji prave proizvođači kozmetičkih preparata. Naprotiv, on ima dosta prednosti jer se sastoji samo od prirodnih sastojaka. Puder, koji ste sami napravili, neće izazvati alergije, imaće samo pozitivan uticaj na kožu vašeg lica, štiteći kožu od uticaja ultravioletnih zraka.

Pripremiti puder kod kuće nije teško. Ovaj recept je prirodan i na vašu kožu će imati ne samo estetski, već i lekovit uticaj ako imate problematičnu kožu lica.

Puder od ovsenih pahuljica ne zatvara pore i odličan je izvor vitamina. Odlično matira lice, izjednačava ten, eliminiše masni sjaj. Po svom sastavu je hipoalergen. Proziran je, ali odlično sakriva sve vidljive nedostatke na licu, prilagođavajući se boji vašeg tena.

Za pripremu pudera biće potrebno:

– 100 gr ovsenih pahuljica;

– 1,5 litar vode (bolje je koristiti flaširanu ili filtriranu);

– 2 suda;

– papirni ubrus ili tanka pamučna maramica.

Način pripreme:

1. Ovsene pahuljice sitno sameljite u mlinu za mlevenje kafe ili uz pomoc blendera;

Prirodni puder za lice u prahu od ovsenih pahuljica

2. Dobijenu smesu stavite u staklenu teglu ili drugi veći sud i prelijte sa 0,5 litre vode. Dobro promešajte;
3. Ostavite smesu da odstoji 20-30 minuta, da se odvoji talog;

Prirodni puder za lice u prahu od ovsenih pahuljica

4. Polako prelijte čistu vodu u drugi sud, a talog ponovo zalijte sa pola litre vode;
5. Po isteku pola sata proceduru ponovite drugi put. Vodu (bez taloga) polako prelijte u drugi sud u kojem se već nalazi prva voda bez taloga;
6. Mešavinu ovsenih pahuljica zalijte ponovo, po treći put, i posle pola sata opet prelijte vodu (bez taloga) u drugi sud. Mešavina nam više neće biti potrebna, posle je možete iskoristiti kao masku za lice ili blagi piling tela.

Sada treba vodu procediti kroz cediljku, komad ubrusa ili tanku pamučnu maramicu.

Ubrus stavite na cediljku, cediljku na neki veći sud. Belu vodu polako sipajte kroz ove filtere. Proces filtracije traje sat- dva .

Posle ovog vremena videćete da se sva voda procedila, a na ubrusu je ostala svetla masa. To će uskoro postati naš puder. Ali, nije još vreme za radovanje. Ispred nas je još 24 časa sušenja pudera.

Prirodni puder za lice u prahu od ovsenih pahuljica

 Ubrus pažljivo uklanjamo sa cediljke i stavimo ga na neki plići sud, recimo tacnu ili tanjir.Ostavljamo da se suši. Vreme sušenja je otprilike 24 časa.

Kada se sve osuši, polako odvajamo koricu od ubrusa i jos jednom sitno meljemo u mlinu za kafu ili sitno gnječimo kašikom. Poslednja etapa je filtracija kroz najlon čarapu.

Prirodni puder za lice u prahu od ovsenih pahuljica

Sada svoj puder stavite u odgovarajuću kutijicu i nanosite ga pomoću četkice.

Prirodni puder za lice u prahu od ovsenih pahuljica

Zaključak: rezultatom sam zadovoljna. Naravno, ovaj puder ne može sakriti bubuljice i jako crvenilo kože, ali odlično izjednačava ten, ne zatvara pore (što nije slučaj sa kupovnim puderom), osvežava i eliminiše masni sjaj na duže vreme. Ali, najbitnije je, veoma prijatan osećaj kod dodira lica.

Ovaj puder zaista umiruje kožu. Možete ga koristiti za dnevnu varijantu, posle nanesene dnevne hidratantne kreme, ili uveče, kao završni sloj na vaš tečni puder. Nije mi žao potrošenog vremena i vama savetujem da obavezno probate.

Uz pomoć ovsenih pahuljica možete  očistiti creva i poboljšati izgled kože lica.

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime