Zašto sve veći broj žena preispituje svoje živote

Nikada nije prekasno da promenite svoj život i počnete ga živeti na bolji način, po sopstvenim pravilima.

Osećaj preplavljenosti i iscrpljenosti stalnim obavezama i zahtevima koje vam nameću drugi postao je nepodnošljiv teret.

Uprkos tome što imate 55 godina, osećate se zarobljeno porodičnim i društvenim očekivanjima. Vaš suprug, deca, unuci, kolege sa posla i prijatelji stalno traže vaše vreme i energiju, ostavljajući vrlo malo za sebe.

Primetili ste da su vaši poznanici postali egocentrični i očajni, i ne možete a da se ne zapitate da li je uvek bilo ovako. Dovodite u pitanje vrednost slušanja njihovih praznih tračeva kada se čini da vas nikada ne slušaju. Postalo vam je jasno da, iako je važno voleti i brinuti o drugima, podjednako je važno voleti i brinuti o sebi.

Shvatili ste da vas niko ne poznaje i ne razume bolje od vas samih. Čini se da su vaši vršnjaci više zainteresovani za teme koje vam lično ne odgovaraju, a vi ste shvatili da drugi ne daju prioritet vašim potrebama.

Ova novootkrivena spoznaja došla je samo sa godinama, ali sada shvatate da život postaje mnogo lakši kada prestanete da žrtvujete sopstveno blagostanje.

Sada, s potpunim samopouzdanjem, možete reći da se osećate dobro kada ste sami! Više se ne oslanjate na prisustvo drugih da biste pronašli ispunjenje. Iako priznajete važnost da unuci provode vreme sa svojim bakama i dekama, ne osećate obavezu da stalno budete u njihovom društvu.

Sada uživate u prilici da se prepustite omiljenim TV emisijama i uronite u knjige bez ometanja. Vaši obroci više nisu diktirani željama vaše dece ili supružnika – uživate u slobodi da jedete tačno ono što želite.

Pronašli ste unutarnju harmoniju i više ne trošite svoje životne resurse na druge ljude. Smeh je postao redovan saputnik, unoseći više radosti u vaše dane. Sada raspoređujete svoje finansije na ono što je zaista važno, čak i uspevate da uštedite, dok vas trivijalne stvari više ne muče.

Daleko od toga da se osećate usamljeno, prigrlili ste lepotu sopstvenog društva. Ne osećate se usamljeno; naprotiv, osećate se ispunjeno. Shvatili ste da usamljenost može biti predivna.

Sada želite da živite za sebe, vodite računa o sebi i živite život po sopstvenim pravilima.

Ova transformacija života donela vam je unutrašnji mir i slobodu koje ste oduvek želeli. Bez obzira na to koliko imate godina ili koje odgovornosti imate, nikada nije kasno da počnete da živite autentično i slobodno.

Pored toga, vaša odluka da se fokusirate na sebe i sopstvenu sreću donela vam je ispunjenje i zadovoljstvo. Shodno tome, sada ste gospodar sopstvene sudbine i živite život punim plućima, vođeni sopstvenim unutrašnjim glasom i slobodom da budete svoji.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

1 KOMENTAR

  1. Sve se mi ponekad tako osećamo. Lično sam tek u pedesetim počela da radim posao koji volim, koji sam oduvek želela, i u kome uživam. Dotle sam uvek bila nezadovoljna, stalno se preispitivala i stalno mislila da su moji snovi nerealni, da ih nikada neću ostvariti. Više ne razmišljam tako, i eto, konačno radim ono što volim, živim po svojim pravilima, i sanjam još veće snove. Sanjam o tome da jednog dana pozovem medjunarodne selidbe Pro move, i preselim se na Krf. S velikom razlikom što sada verujem da će tako i biti. Možda ne sutra, ali za koju godinu – zašto da ne? Da parafraziram Koelja, cela Vaseljena će se zaveriti da to i ostvarim, jer to zaista želim.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime