U Turskoj su smislili zakon o bakama o kojem mašta ceo svet

Svi bračni parovi koji imaju decu, znaju koliko je teško ostaviti dete sa nekim, ako planiraju neki zajednički izlazak. Moraju tražiti bebisiterku, a ni ovo nije lako, a pri tome, nije ni jeftino.

Danas ćemo vam ispričati o tome kako su turske vlasti došle do fenomenalnog rešenja – uveli su platu onim bakama koje čuvaju unuke radnim danima.

Genijalno rešenje!

Briga o deci je najveći problem u Turskoj, za majke koje su u radnom odnosu. Međutim, turska vlada je pronašla jednostavno rešenje – platiti bakama da bi brinule o svojim unucima.

Cilj programa – unapređenje zapošljavanja žena. Početak projekta je planiran za februar nove godine. U početnoj fazi biće obuhvaćeno 1000 porodica. Nakon 6 meseci realizacije, i prema rezultatima analiza, ovaj program će biti proširen na celu državu.

Ovaj program će omogućiti ženama da pređu na puno radno vreme, i samim tim, više zarađuju. U intervjuu za CNN, ministar rada i socijalne sigurnosti Turske, rekao je da će za brigu o unucima bake dobijati 400 turskih lira (oko 100 €) mesečno.

Ovo je zaista dobar primer jedne zemlje. Zar ne bi bilo lepo da i naše vlasti razmisle o takvoj mogućnosti?

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime