Za ženu je veoma važno da ima svoj novac

Za žene je izuzetno važno da budu nezavisne i da poseduju sopstvenu finansijsku slobodu, čak i ukoliko su udate za sjajnog muškarca koji solidno zarađuje.

Novac pruža osećaj moći. Često, korišćenje tuđih sredstava, kao što su roditeljska ili partnerska, dovodi mnoge žene do osećaja bezvrednosti. Trošenje tuđeg novca obično znači trpljenje hirova druge osobe ili njihovih kritika.

Svaka osuda izaziva osećaj anksioznosti i umanjuje samopouzdanje. Kada ne ispune sopstvena očekivanja, javlja se gorak osećaj krivice. Često nametnuti osećaj krivice vodi do neprijatnih posledica.

Kroz sticanje vlastitog prihoda, žene postaju ne samo ekonomski nezavisne, već i emocionalno snažnije. Osećaj postignuća koji dolazi sa sposobnošću da zarađuju sopstvenim trudom pojačava njihovo samopouzdanje.

Osećaj da su sposobne da se brinu same o sebi dodaje im hrabrost da se suoče sa bilo kojim preprekama koje se pojave na njihovom putu.

No, iznad svega, novac donosi osećaj slobode. Finansijska nezavisnost omogućava ženama da donose odluke koje se baziraju na njihovim željama i potrebama, umesto da budu ograničene tuđim resursima ili očekivanjima.

Ovaj osećaj kontrole nad sopstvenim životom osnažuje ih da se upuste u nove izazove i rastu kao osobe.

Još: Kako zaraditi novac na internetu

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime