Top modeli otkrivaju tajne uspešnih fotografija u kupaćem kostimu

U svetu mode je slikanje kupaćih kostima postalo čitava nauka. Fotografi su razradili poseban neverbalni jezik za komunikaciju s junakinjama kadra, a sami modeli osmišljavaju i umnožavaju poze, kako bi dobrih fotografija bilo što više. Od njih zaista imamo mnogo toga da naučimo.

Femina vam predlaže da savladate te jednostavne, ali efektne male trikove modne industrije, jer ih možete iskoristiti i u svakodnevnom životu.

Da bi sve bilo jasnije, ovaj članak dopunjen je vizuelnim primerima najčešćih grešaka poziranja u kupaćem kostimu.

Noga ispred noge

Iluzija koraka na slici omogućava da vizuelno izdužite noge i istaknete kukove.

Pravilan položaj glave i brade

Na jakoj sunčevoj svetlosti, senka koju baca spuštena glava lako može pokvariti sliku. Podignuta brada pomaže da se to izbegne, a sem toga vizuelno čini vrat gracioznijim.

Stanite iskosa

Kadar iskosa čini telo vitkijim. Poziranje anfas čini fuguru kraćom i širom.

Kadar za naslovnu stranu

Fotografije modela u ovoj klasičnoj pozi mogu se naći u katalozima mnogih brendova. Ona stavlja akcenat na struk i na sam kupaći kostim. Bolje je gležnjeve približiti jedan drugom, da  se donji deo nogu ne izgubi na slici.

Držanje

Povijena leđa nikad ne ispadnu najsrećnije na fotografiji, a često uz njih ide i opušten stomak. Zbog toga leđa uvek treba držati pravo, a trbušne mišiće zategnute.

 Jedna noga u stranu

Ovakva poza vizuelno izdužuje noge. Ukoliko jednu nogu izbacite napred, poželjno je da bude malo savijena u kolenu.

Pravilno težište

Kad se slikate sa strane ili iz okreta, bolje je da težište bude na nozi koja je dalje od kamere. Tako noga koja se bolje vidi neće biti suviše napregnuta i kuk neće delovati širi nego što jeste.

Ruke na struku

Ruke uvek treba staviti na najuži deo struka. U svakom slučaju, bilo da su prave ili savijene u laktovima, ruke ne treba da budu suviše zabačene unazad, da na fotografiji ne deluju skrivene.

Izvijene noge u ležećem položaju

Na ovaj način takođe vizuelno izdužujete noge. Obavezno pritom ispružite stopala jer tada noge deluju gracioznije.

Poza s leđa

U tom položaju se bolje malo izviti u struku i lako saviti nogu bližu kameri. Tako će zadnjica vizuelno delovati uzdignutija.

Ruke u pokretu

Ruke sa strane ne deluju lepo na snimku jer vizuelno otežavaju donji deo figure. Bolje ih je staviti na struk ili rukom popravljati kosu.

Teško je pronaći neuspele fotografije profesionalnih modela u kupaćim kostimima. U većini slučajeva, na foto sesijama se to uvežbava metodom pokušaja i grešaka i dovodi do automatizma. Tako se dobijaju fotografije koje deluju vrlo prirodno i privlačno.

Imate li i vi svoje savršene poze i uglove koji mogu da učine svaku fotografiju s plaže dostojnom naslovne strane časopisa?

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime