Stroge majke odgajaju uspešniju i decu bolje pripremljenu za život

Mislite li da su vaši roditelji bili previše strogi kada ste bili dete? Ako da, verovatno su svakodnevno bili fokusirani na vašu budućnost, kao i da redovno čistite svoju sobu i da uvek radite domaći na vreme. Mnogi su ljudi odrasli sa strogim roditeljima koji su činili da se osećamo kao da nas kažnjavaju sve vreme.

Iako je teško podneti stalno zanovetanje, stručnjaci tvrde da strogi i zahtevni roditelji zapravo podižu uspešnu i samostalnu decu. Bez obzira koliko teško mislite da je bilo vaše detinjstvo, jednog dana ćete zahvaliti vašoj majci na tome.

Iza svake uspešne devojke stoji njena majka koja stalno prigovara, otkriva jedno istraživanje fokusirano na život 15.500 devojaka uzrasta od 13 i 14 godina.

Možda će vam zvučati neverovatno, ali stroge majke koje stalno prigovaraju, u stvari rade pravu stvar. Iako se ovo istraživanje odnosi samo na ćerke, verujemo da je situacija ista i za sinove.

Visoka očekivanja majki od svoje dece utiču i bude osećaj odgovornosti kod njih, pa je velika verovatnoća da će biti dobro obrazovani i praviti dobre životne izbore.

Kod strogih roditelja smanjena je verovatnoća trudnoće kod njihovih ćerki tinejdžerki, a povećana verovatnoća da će imati veće plate.

Na osnovu istraživanja, deca koja su bila sigurnija i samopouzdanija imala su stroge majke s velikim očekivanjima.

Ta deca su imala veću verovatnoću da završe fakultet i dobiju dobar posao, upravo zahvaljujući osobinama i navikama koje su im usađene od strane majke, tokom odrastanja.

Deca koja imaju stroge majke smatraju ih ponekad neprijateljima, ali kasnije u životu shvate da je to bilo za njihovo dobro.

Pre ili kasnije, shvatićete da vas je vaša majka odgojila ispravno i da vas je dobro pripremila za ono što dolazi u životu.

20 stvari koje će razumeti samo deca strogih roditelja

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime