Prestanite da brinete: Sada ste tačno tamo gde treba da budete

Dosta. Dosta mučenja sebe pitanjima. Nema potrebe tražiti skriveno značenje u svemu. Dosta osvrtanja unazad i pokušaja procene gde ste bili i koliko još treba da idete. Nemojte sebe kritikovati govoreći da još uvek niste dovoljno dobri.

Prestanite to raditi.

Jer tamo gde se trenutno nalazite u svom životu – čak i sa svim manama i problemima – to je upravo tamo gde treba da budete sada.

Hiljade drugih trenutaka u životu dovelo vas je do ovde. Stotine odluka i postupaka. Milioni misli, grešaka i uspeha. I sve je to dobro.

Ali stalno sebi govorimo da to nije dovoljno, da još trebamo puno toga, pa tako provodimo ceo život težeći ka nekim izmišljenim standardima. I težiti ka višem nije loše, ne. Ali zaboravljamo da je svaki korak našeg puta ka višem takođe deo puta. Zaboravljamo da će na putu do uspeha neizbežno biti teškoća, da se ponekad možemo zaustaviti i uopšte se ne pomaknuti. I sve je to normalno.

Jer sada smo tačno tamo gde treba da budemo.

Treba da se umorimo. Treba da trpimo poraze. Treba da nailazimo na slepe ulice. Jer sve to su privremene stanice, i na kraju ćemo nastaviti dalje.

Sve ovo je deo našeg putovanja, baš kao i momenti uspeha i sreće kada osmeh ne silazi sa našeg lica. Samo moramo sebi da podsetimo da je sve što radimo i sve što se događa je normalno. Moramo sebi reći da smo jaki i sposobni, da možemo da se nosimo sa svim.

Moramo prestati da sebi govorimo da ništa ne možemo. Prestati govoriti da nećemo uspeti jer nismo uspeli ranije. Moramo prestati da sebi govorimo da nešto gubimo. Jer nema šta da izgubimo.

Mi samo dobijamo: znanje, mudrost, iskustvo, lekcije. Sve kroz šta prolazimo uči nas kako da preživimo. Svaka prepreka nam pomaže da shvatimo sebe. Svaka bol nas slomi, ali zatim iznova izgradi. I korak po korak, mi se sa svime tim nosimo.

Dakle, dosta. Dosta brige. Dosta postavljanja pitanja. Dosta dozvoljavanja sebi da se osećamo kao gubitnici. Jer to nije istina. Vi ste osoba koja raste, menja se, uči i razvija. I sada ste tačno tamo gde treba da budete. Prepustite se sadašnjem trenutku i imajte poverenja u sebe. Vi ste izvanredni i snažni!

Život je suviše kratak da ga trošimo u stresu i brigama

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime