Ovaj zahvat samoodbrane može vam spasiti život. Njega treba da zna svaka žena

Nažalost, živimo u takvim vremenima, kada predstavnice lepšeg pola moraju da učestvuju u borbi sa onima koji bi trebalo da štite i brane žene. Kao pomoć ženskom polu nude se sredstva samoodbrane – suzavci, elektrošokovi, pa čak i obični ženski aksesoari.

Ali šta raditi, ako ništa, od gorenavedenog, nije pri ruci? Neophodno je poznavati barem nekoliko tehnika samoodbrane, koje jednog dana mogu spasiti život.

Jednu od takvih tehnika, otac i ćerka, demonstriraju  u ovom videu:

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

  1. boze svasta dali je ovde neko normalan? da bi zena mogla da ovo izvede sto ovaj genijalac pokaziva mora biti jaka kao bizon inace ona je mrtva za 10 sekundi. ova tehnika je nekorisna i neefikasna jer je muskarac mnogo jaci da i pored izvodjenja ove famozne tehnike moze senu da zadavi. Drugo ja jos nisam cuo da neka zena udara glavom. jednostavno resenje je prust u oko (pa makar ga izbili )i udarac u genitalije. bolje je da on ostane corav nego da je zena mrtva. zar nije logicno? jednostavne tehnike su mnogo efikasnije nego komplikovane koje se moraju godinama uciti tj ponavljati da bi instiktivno tako reagovali.

  2. Slazem se da je tehnika krajnje neefikasna. Za slabu zenu koja nema pojma o boril. vestinama ovaj nacin odbrane joj ne moze bas pomoci, naprotiv. Kada je bilo koji hvat oko vrata u pitanju dolazi do prekida dotoka vazduha i suzavanje svesti i percepcije. Zato uvek prvo treba pokusati da se hvat prekine ili olabavi. Postoji visebtehnika za to, a dalje naravno sledi udarac u genitalije , meni omiljen 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime