Odmorite se, opustite se, jedite i pijte, sve što je ukusno i dobro, jer dužina života često ostaje iznenađujuće nepredvidiva

Pronalazač trake za trčanje, čija je revolucionarna inovacija promenila način vežbanja širom sveta, neočekivano je preminuo u svojoj 54. godini. Njegova strast za zdravim načinom života nije mu obezbedila dug vek, a to nas podseća na nepredvidivost života i smrti.

Pored njega, i pronalazač gimnastike, posvećen unapređenju fizičke kondicije, napustio nas je u 57. godini života.

U 41. godini preminuo i svetski šampion u bodibildingu, što dodatno naglašava da vrhunski sportisti, iako posvećeni svojoj fizičkoj izdržljivosti, nisu imuni na iznenadne okolnosti.

Najbolji fudbaler sveta, Maradona, napustio nas je u 60. godini, podsećajući nas da slava na terenu ne garantuje dug život van njega.

James Fuller Fixx, često nazivan „ocem trčanja“, umro je od srčanog udara dok je trčao u svojoj 52. godini, što je paradoksalno s obzirom na njegovu ulogu u popularizaciji trčanja u Americi.

S druge strane, izumitelj Nutella čokolade proveo je plodan život, preminuvši u zavidnoj 88. godini. Proizvođač cigareta Winston doživeo je duboku starost od 102 godine, što ukazuje na iznenađujuće dugovečnost uprkos štetnim navikama.

Pronalazač opijuma je, nažalost, poginuo u zemljotresu u zavidnim 116 godina, podsećajući nas na nekontrolisane prirodne događaje koji mogu okončati dug i ispunjen život.

Zec, stvorenje koje uvek skače gore-dole, ima kratki vek od samo dve godine. Nasuprot tome, kornjača, koja ne praktikuje vežbanje kao deo svog života, živi izuzetnih 400 godina, pokazujući da dugovečnost nije uvek direktno povezana sa fizičkom aktivnošću.

Dakle, da rezimiramo.. dok se trudimo očuvati zdravlje i voditi aktivan život, trebamo takođe ceniti svaki trenutak, opustiti se i uživati u ukusima i radostima života, jer dužina života često ostaje iznenađujuće nepredvidiva.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime