Kako odabrati boju obuće prema odeći i obrnuto

Boja i najansi je mnogo, ali daleko od toga da svi imaju odličan ukus i osećaj za stil, pa da lako sastave odevne kombinacije.

Naravno, u savremenoj modi je sve prilično uslovno, ali ako ipak želite da se osećate prijatno, onda bi trebalo da poslušate šta kažu stilisti.

Spremili smo za vas potpuno harmonične kombinacije, uz pomoć kojih nikada nećete pogrešiti prilikom odevanja.

Bele pantalone

Bela je osnovna boja i slaže se s gotovo svim drugim bojama, Jedino „ali“ je: stilisti ne preporučuju crnu obuću uz bele pantalone ni za svaki dan, a posebno ne za kancelariju. Ovo izgleda donekle pretenciozno.

Sive i tamnosive pantalone

Slažu se sa svim osnovnim nijansama obuće. Nosite kako želite. Ako ne znate kakve pantalone da izaberete uz vaš par obuća, probajte sive, to je univerzalni odevni predmet.

Crne pantalone

Smatra se da crno ide uz sve. Ali nije baš tako. Nikako ne smete nositi bele cipele, a takođe ni braon. Crna je više „poslovna“ boja, a braon „svakodnevna“. Ako želite neku interesantnu kombinaciju, bolje izaberite nešto u drugoj, življoj boji.

Krem, bež pantalone

Uz ovakve pantalone najbolje idu svetle i jarke boje obuće, ali nikako crna. To je suviše izražen  kontrast.

Svetlobraon pantalone

Uz ovakve pantalone ne ide crna i siva obuća. Kod pravilno odabranih nijansi možete nositi, čak, bordo ili zelenu obuću, ali sivu nikako.

Tamnobraon pantalone

Izvinite, ali ovakve pantalone je najteže složiti s obućom. Recite „ne“ sivoj i crnoj obući, a takođe i crveno-ljubičastim nijansama. A sa zelenom ili teget bojom može da se dobije veoma zanimljiva kombinacija.

Teget pantalone

Uz sve „džins“ nijanse (svetle, jarke, tamnoplave), ide sve. Univerzalna varijanta za sve nijanse.

Zelene, maslinaste, kaki

Jedino s čim se ovakve pantalone retko slažu,  to je obuća zelene boje. Izaberite nešto drugo i bićete neodoljivi.

Burgundi, bordo i slične nijanse

Uz takve pantalone ide skoro sve, osim ljubičastog i tamnobraon. Ako želite jarkost možete eksperimentisati čak sa zelenom i teget, a ako želite klasiku, izaberite neku sivu nijansu.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime