Lako ćete otkloniti vrtoglavicu pomoću ovog jednostavnog trika

Vanredni profesor otorinolaringologije Kerol Foster, iz Univerzitetske bolnice u Koloradu, zna trik koji otklanja vrtoglavicu. Tehnika poznata kao polu kolut, pomogla je mnogim pacijentima koji pate od vrtoglavice. Probajte i vi!

Da biste se oslobodili vrtoglavice, prvo kleknite. Podignite glavu i pogledajte u plafon, a zatim je spustite na pod, kao da se spremate da napravite kolut.

Onda okrenite glavu prema levom laktu. Pauza… I dišite, dok vrtoglavica ne prođe.

Vratite glavu u srednji položaj, pa je podignite. Sedite i brzo izdahnite. Osetićete divno olakšanje.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. Kako neko s vrtoglavicom ovo da izvede… pogled gore pa savijanje na dole. Moja mama ima problem sa centrom za ravnotezu i kad je uhvati vrtoglavica ne moze glavu da okrene.

  2. Ja sam vrtoglavicu imala dva puta duži period, a uzroci su bili sledeći:

    1. put- drastičan pad gvožđa u organizmu, palo sa 22 na 4
    2. put- otkrila sam da sam preosetljiva na elektromagnetno zračenje, konkretno od uvođenja bežičnog interneta (rutera) u kuću. Trebalo mi je 6 meseci da “provalim“ od čega je, a do tada su mi se svakakve crne misli rojile po glavi

    Tako da, prvo otkrijte uzrok, pa onda to i rešavajte.

  3. Vertigo ili vrtoglavica je poremecaj odredjenih „kristala“ u srednjem uhu. Kad oni izadju iz ravnoteze (stres, hronicne prehlade, i mnogo toga jos) dolazi do strasne vrtoglavice, mucnine, itd. Ja licno imam problem sa vertigom i ovaj gore navedeni zahvat zaista pomaze da se kristali vrate na svoje mesto. Ima jos jedan, mozete naci na YT, ali ovaj je zaista efikasan. Jedino nedostaje jos jedan korak u opisu. Kada na podu okrenete glavu, nakon toga je podignite da stoji paralelno sa podom. Zadrzite taj polozaj 40-tak sekundi i onda se na naglo vratite u sedeci polozaj na kolenima. Takodje je vazno da znate da li vam vrgtoglavice dolazi sa leve ili desne strane, odnosno koje uho ima problem, i shodno tome cete i glavu okrenutu na podu na stranu koja je pogodjena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime