Iznenađujuća korist kore od banane.

 

Banana je najpopularnije tropsko voće. Ovaj zanimljiv žuti plod sadrži tri prirodna šećera: saharozu, fruktozu i glukozu, zajedno sa vlaknima.

Dijetolozi tvrde da banana sadrži mnogo hranljivih materija koji nam pridaju veliku količinu energije. Jedna od studija je pokazala da 2 banane obezbeđuju hirurga energijom dovoljnom za izvođenje 90-minutne zahtevne operacije.

Zanimljivo je to da kora banane nije ništa manje korisna od samog ploda!

U nastavku ćemo vam predstaviti:

7 načina korišćenja kore banana, te ih, nakon čitanja, više nećete bacati:

 

 

 

 

 

 

Efikasan analgetik.

Kora banane je savršen analgetik. Ako imate bol u nekom delu svog tela, istrljajte ga korom banane i ostavite tako na 15 minuta. U najkraćem roku, bol će nestati.

Lečenje akni i eliminisanje bora.

Koru  banana možete koristiti, takođe, za negu vašeg lica. Ona će umanjiti količinu bora i osloboditi vas akni. Kora banane u sebi sadrži antioksidanse i poseduje podmlađujuća svojstva.

Ona hidrira i hrani kožu doprinoseći njenoj elastičnosti i čvrstini. Jednostavno, pređite korom preko lica, posebno preko upaljenih i problematična mesta, i ostavite na pola sata.

 

Iznenađujuća korist kore od banane.

 

Odlično sredstvo za čišćenje.

Već smo rekli da kora banane u sebi sadrži hranljive i hidrirajuće materije zahvaljujući kojima je možete koristiti za čišćenje obuće, nameštaja i srebrenog nakita.

 

Iznenađujuća korist kore od banane.

 

Lečenje psorijaze.

Naravno, kora banane ne može u potpunosti izlečiti  ovu bolest, ali može ublažiti simptome, kao što su svrab i crvenilo. Jednostavno, stavite koru banane na zahvaćena područja kože, i ostavite na desetak minuta.

 

Iznenađujuća korist kore od banane.

 

Uklanjanje bradavica sa kože.

Ako patite od permanentnog pojavljivanja bradavica na telu, sada je ovaj problem lako rešiti. Stavite komadić kore banane na bradavicu, umotajte zavojem i ostavite preko noći.

Ovu proceduru ponavljati nekoliko puta, dok bradavica u potpunosti ne nestane.

 

Iznenađujuća korist kore od banane.

 

Sedativni efekat.

Ako vas je ujeo neki insekt, i svrab postaje nepodnošljiv, protrljajte mesto ujeda korom banane, da smirite svrab.

Izbeljivanje zuba.

Želite li holivudski osmeh? Ne morate ići u stalnu posetu stomatologu i trošiti svoju ušteđevinu. Koristite  koru banane. Svaki dan, u roku 2 nedelje, trljajte njome zube i bićete veoma iznenađene rezultatom.

 

Iznenađujuća korist kore od banane.

 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime