Kako sebe učiniti nesrećnom?

Uvek budite strpljivi i ne govorite “ne”!

Nemojte se ni usuditi razmišljati o odbijanju drugog, čak i kada to nije zgodno za vas i već imate svoje planove. Živite za druge, da, to će vas učiniti herojem, ali nažalost, nikada nećete dobiti počasni orden. Možda će na samrti reći za vas – oh, otišla je tako pouzdana osoba, šteta!

Nemojte se usuditi da izrazite svoj bes!
Obuzdajte ga, jer pristojni ljudi nikad nisu ljuti , a „prave“ žene se uvek osmehuju i sa svima razgovaraju ljubazno. Snažno kontrolišite svoj govor tako da ni jedna reč ne izleti! Samo unapred zakažite termin kod psihijatrai neurologa jer će uskoro oko početi da vam se trza a brada podrhtava.

Uvek uočite svoje greške!

Nabavite čak beležnicu ili posebnu svesku u koju ćete zapisati sve svoje greške tako da ni jednu ne zaboravite. Pre spavanja obavezno pročitajte. Za naročito velike greške odredite sebi kaznu – tri udarca štapom!

Uvek slušajte šta drugi imaju da kažu o vama!

Oni sigurno bolje znaju kako treba da živite, oblačite se, komunicirate sa svojim mužem, kada je vreme da se udate i dobijete decu!

Uštedite na sebi!

Ni slučajno nemojte da dozvolite sebi luksuz da potrošite novac na svoje želje i hirove! Strepite nad svakim dinarom. Birajte odeću tako da bude  što praktičnija i jeftinija,ni slučajno ne ono što volite. Nema potrebe da idete u kafić sa prijateljem na ćaskanje, popijte tu kafu kod kuće! Nemojte da idete na master kurseve, obuke i seminare – obrazovanje bi trebalo da bude besplatno, kao i škola. Češće govorite sebi: „Neka, drugi put, mogu i bez toga!“.

Ali obavezno kupite drugi telefon svom detetu i novu bušilicu za svog muža!

Uvek ukazujte drugima na njihove mane!

Tako će vaši odnosi postati neverovatno topli i iskreni, pa čak i kad ostarite možete šetati sa mužem držeći ga pod ruku, po parku, prisećati se zabavnih trenutaka sa svojim prijateljima, a vaša deca će uvek „rado“ dolaziti u posetu svojoj sarkastičnoj, staroj majci!

Ostanite na svom nevoljenom poslu!

Pa šta ako ujutru ustanete a raspoloženje vam se već pokvarilo! Pa šta ako uveče želite da pobijete sve u transportu i kod kuće! Pa šta ako radost doživite samo jednom mesečno, kad dobijete platu.

Ko je uopšte rekao da bi posao trebao biti zabavan?

Ne razvijajte svoje talente i sposobnosti!

Kasno je, vreme je prošlo! Osim toga, nije jasno gde ih koristiti u domaćinstvu! Aktivno ih ignorišite i ne gubite vreme na ove gluposti!

Ne menjajte ništa!

Na kraju krajeva, ono kako jeste- sigurno je, iako je ponekad dosadno. Ali to je mali nedostatak, zar ne?

PS: Najtežu bol često nanosimo sami sebi.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime