Kako se otarasiti muva. Čaroban savet.

Za vreme letnje sezone, moja ulazna vrata su često otvorena, što daje zeleno svetlo čitavim hordama muva.

Sasvim nedavno, pronašla sam zanimljiv način kako se otarasiti muva, na najprirodniji i bezazlen način. Već sam ga i isprobala kod svoje kuće. Deluje. Nadam se da će i vama biti od koristi.

Da biste se otarasili muva kod svoje kuće, stanu, na terasama, na vikendici, sve što će vam biti potrebno su minimalni izdaci i naravno, osmeh. Za razliku od kupovnih sredstava, ovaj način je bezbedan, kako za ljude, tako i za muve 🙂

Dakle, da oterate muve što dalje od sebe, i svog životnog prostora, biće vam potrebno:

– prozirna najlonska vrećica
– 4 novčića
– voda
– kanap

Punimo vrećicu napola vodom, ubacujemo novčiće, vezujemo kanapom i kačimo na određeno mesto.

Kako se otarasiti muva

Okačila sam ga ispred ulaznih vrata ( i time sam privukla pažnju radoznalih komšija 🙂 ). Možete okačiti na terasi i držati prozore otvorenim. Na izletu je možete držati na stolu sa hranom.

Za one, koji su navikli da za sve traže objašnjenje, mogu reći jedno: kada muve proleću pored kese sa vodom, voda reflektuje svetlost i liči im na paučinu koju pokušavaju da izbegnu. A novčići ih podsećaju na predatore, po razmeri većoj od njih.

Kako se otarasiti muva

Druge misle da prolećući pored kesa sa vodom, muve vide prostranstvo u velikoj meri iskrivljeno, jer one imaju kompleksnu i neobičnu strukturu organa vida. Distorzija oblika i pokreta, koje se stvaraju u odrazu vode, plaše muve, i one napuštaju prostoriju.

Naučno objašnjenje za ovu  činjenicu, još ne postoji. Ali, ako među vama postoji neko ko će objasniti ovaj efekat, biće nam  drago da čujemo.

A sada, samo napred, probajte i javite nam svoja iskustva sa ovom metodom. I zapamtite, treba  živeti sa čarolijom i osmehom 🙂

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

  1. Ja uvalio dve poluge zlata od po kilo, muve nestale a bogami i poluge tokom noći. Imam neke Napoleone, sad tražim jaču kesu i čelični kavez sa sajlom, dva pit bula i šmajser ili Kalašnjikov AK-47. Smatram da je to dovoljno da ni muva ne proleti. Ako ipak neka uleti javljam!

  2. Ma grešiš brale. Ja nemam šmajcer.Al da imam uzo bi veliki najlon džak u apoteci,ubacio u njega šmajcer i okačio na ulaznu kapiju. Da viš brale,bi li ko naišo.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime