5 saveta za poboljšanje Wi-Fi signala routera. Brzo i pouzdano!

 

Što se dalje vaša tehnika nalazi od routera, time je slabiji Wi-Fi signal!

Ova jednostavna istina se često  zaboravlja, a mi se žalimo na previše spor internet.

Dužina radiotalasa, koja povezuje vaš računar, tablet ili smartfon sa mrežom je – 12 cm. Ako želite da kućni internet radi brzo, predlažemo da se upoznate sa savetima za  pojačavanju Wi-Fi talasa.

Ove preporuke pomoći će da zaboravite na katastrofalno sporo učitavanje stranica.

Proverite i radujte se dobrom rezultatu! Vaš internet postaće nekoliko puta brži.

Kako poboljšati Wi-Fi signal:

 

 

 

 

 

U centru kuće.

Router koji šalje Wi-Fi signal treba da se nalazi u centru stana. U ovom slučaju, talasi će biti ravnomerno raspoređeni, dospevajući u sve uglove vašeg doma.

Podignite ga gore.

Nikad nemojte držati router na podu, jer u tom slučaju, većina talasa će odlaziti ka vašim komšijama. Najbolje mesto za uređaj je- na zidu, bliže plafonu. Takav položaj doprinosi veoma snažnom signalu.

 

Kako poboljšati Wi-Fi signal.

 

Sklonite tehniku.

Tehnika, koja se nalazi blizu routera, smanjuje jačinu signala. Frižider, mikrotalasna pećnica, televizor ili računar ne bi trebalo da se nalaze u blizini uređaja – zapamtite to.

Igrajte sa antenama.

Ako vaš router ima dve antene, namestite jednu vertikalno, a drugu horizontalno. Na ovaj način bolje će emitovati signal. Isprobajte različite položaje antena na uređaju, i odredite optimalni položaj za dobar signal.

Karta Wi-Fi signala.

Postoje specijalne aplikacije koje vam demonstriraju  kartu širenja signala po vašem domu. Instaliravši takav program, odmah će vam biti jasno gde je najbolje postaviti router, i zašto na nekim mestima nikad nema Interneta.

 

Možda vam se i ovo dopadne:

4 KOMENTARA

  1. Savet je koristan za ljude koji imaju stanove ili kuce od 200 km2, mi ostali gde god da ga stavimo imacemo signal, ako nemate signal u stanu od 50 km2, savet je – bacite ruter

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime

Mi na Facebook-u

Ne propustite