Kako očistiti slavinu od kamenca

Zašto se stvara kamenac na nekim površinama u kupatilu, na primer na hromiranij slavini? Razlog je jednostavan: prisustvo minerala u vodi. Voda sadrži mnogo kalcijuma i/ili magnezijuma — dva “tvrda” minerala koji izazivaju skupljanje “tačkica” na staklu , hvatanje “naslaga” na slavini i tuš-bateriji.

Ako svaki put čistite kamenac, i uklanjate ga hemijskim sredstvima, može se oštetiti  površina, ozbiljno i trajno. Mnogo su bolji, i ne manje efikasni, prirodni načini, koji odlično otklanjaju problem i čuvaju vaše sanitarije. Sem toga, izbegava se udisanje hemije, što je, takođe, važno. Zašto toliko ljudi pati od astme? U velikoj meri, svakako, od obilja hemikalija koje konstantno udišemo.

Predlažemo vam jedan od prirodnih, ali veoma efikasnih načina, čišćenja slavine u kuhinji ili u kupatilu, od kamenca:

Biće vam potrebno :

– prezervativ, balon ili plastična kesa
– 9%-no alkoholno sirće

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је pr1-e1484675973335.jpg

Primena:

Napunite pezervativ (ili balon) sirćetom. Za ovu svrhu možete koristiti i najlonsku kesu, međutim, nije tako pouzdano.

Stavite prezervativ na slavinu. U slučaju sa balonom ili kesom, biće potrebna gumica za fiksiranje, a prednost prezervativa je u tome da će se on samostalno držati na slavini.

Ostavite slavinu u ovakom „nepristojnom“ stanju na 3-4 sata. Zatim, skinite prezervativ, potpuno izbrišite slavinu i divite se njenom blistavom sjaju. Od kamenca, ni traga!

Ovaj način je, takođe, pogodan i za čišćenje tuš-baterije:

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime