Kako očistiti memoriju telefona

Ako je vaš telefon nekada radio kao ‘lud’, a sada se poprilično usporio, učitavanje mrežnih stranica čini se kao večnost, prebacivanje između aplikacija ili na radnu površinu kao čekanje javnog prevoza, verovatno je vreme za čišćenje keš memorije.

Vlasnici Android telefona često se suočavaju sa stalnim nedostatkom memorije na svom telefonu. Ponekad su primorani na krajnje mere, da izbrišu zanimljive fotografije ili video snimke, da bi preuzeli neku aplikaciju, ali se situacija i dalje ne menja.

Femina će vam danas objasniti kako na jednostavan način da očistite memoriju telefona. Jednostavne instrukcije će vam pomoći da rešite ovaj problem.

Kako očistiti keš memoriju telefona:

Za početak, idite na „Podešavanja“ i pronađite stavku „Aplikacije“. Tamo ćete videti listu svih aplikacija koje imate na telefonu.

Nakon toga otvorite one aplikacije koje zauzimaju najviše prostora.

Pronađite stavku „Memorija“.

Na dnu, ispod podataka, biće nacrtana mala metlica i natpis „Obriši keš“.

Kliknite na ovu ikonicu i nakon nekoliko sekundi, nepotrebne datoteke ove aplikacije će biti izbrisane.

Pre svega, preporučujemo da proverite aplikacije brauzera, društvenih mreža i različitih mesendzera. Obično oni sakupljaju najvise keša.

Iznenadićete se koliko suvišnog smeća možete izbaciti iz svog telefona i osloboditi njegovu memoriju.

 Savet plus: Izbrišite aplikacije i igre koje ne koristite

Jedan od najlakših načina kojima ćete osloboditi nekoliko megabajta prostora je da uklonite aplikacije i igre koje vam više ne trebaju ili ih jednostavno ne koristite.

U podešavanjima vašeg uređaja možete da proverite koje aplikacije zauzimaju najviše prostora pa na temelju tih informacija možete da odlučite koje ćete eliminisati.

Ako niste sigurni koje vam aplikacije ne trebaju, proverite kada ste ih poslednji put uključili i rešite se svih onih koje niste koristili duže vreme.

Takođe možete da koristite „cloud“

Ako su fotografije i muzika najveći konzumenti memorije telefona, onda ih jednostavno „podignite na cloud“.

Google Photos je besplatna aplikacija koja radi na svim operativnim sistemima i nudi beskonačan prostor za fotografije i videozapise do 16 MPx i 1080p videozapise.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime