Kako beloj obući vratiti prvobitnu belinu

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је patike.jpg

Svetla obuća je veoma efektna, i posebno je aktuelna u letnjem periodu. Ali, mana joj je što se brzo isprlja. Ipak, jednim jednostavnim trikom može se veoma brzo oprati bilo kakva nečistoća.

Mnogi od vas su se u to već uverili koristeći običnu pastu za zube za čišćenje svetle obuće.

Danas ćemo vam predložiti još jedan način kako u kućnim uslovima pripremiti jednostavno sredstvo, koje će lako i brzo, povratiti prvobitnu belinu vašim omiljenim belim patikama

Za pripremu ovog sredstva biće vam potrebno alkoholno sirće i soda bikarbona. Koristite ih u odnosu 1:1, recimo pola čaše sirćeta i isto toliko sode bikarbone.

Sipajte sodu u adekvatnu plastičnu posudu. Dodajte sirće i promešajte. Doći će do određene reakciji u vidu penušanja, ali ne plašite se, tako i treba.

Pomoću stare četkice za zube temeljno obradite pripremljenom smesom celu površinu obuće i ostavite da odstoji oko pola sata. Zatim dobro isperite obuću hladnom vodom.

Platnenu obuću, recimo patike ili starke, nakon ove procedure možete dodatno oprati u veš mašini, ali ne zaboravite da ih stavite u specijalni džačić. Vaša bela obuća biće kao nova!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime