Kako nositi masku da vam se naočare ne zamagle

Niko ne zna dokle ćemo morati da nosimo zaštitne maske, ali sasvim je sigurno da ćemo to još morati. I tu postoji problem: naočare i maska se ne slažu baš najbolje. Kako nositi masku i naočare, da se stakla ne zamagle?

Femina je sakupila nekoliko saveta, koji će vam pomoći da sprečite zamagljivanje naočara i nada se da ćete među njima naći pravo rešenje.

Kako nositi masku sa naočarama

Zaštitna maska usmerava naviše deo toplog vazduha koji izdišemo, a on zamagljuje stakla. Zato ih moramo stalno brisati, a znamo da je dodirivanje lica rukama sada krajnje nepoželjno.

Metod br. 1

Savijte ivicu maske na unutra, pre nego što je stavite. Kad zatim stavite naočare, pazite se da budu preko maske, a ne obrnuto.

Na taj način će deo toplog vazduha odlaziti naniže i naočare će prestati da se magle.

Metod br. 2

Dodajte parče materijala na deo maske koja dođe na nos.

Tako će tkanina zadržavati vazduh koji izdišete i on neće dospevati na stakla naočara.

Možete koristiti i presavijenu papirnu salvetu, postavljajući jedan kraj između maske i lica.

Metod br. 3

Ovaj metod zasniva se na svojstvu filma od sapunice da spreči kondenzaciju vodene pare. Operite naočare sapunjavom vodom, pre nego što ih koristite s maskom.

Ili namažite naočare sapunom, a zatim ih istrljajte čistom mekom krpom. Sapun će stvoriti tanki, nevidljivi film na površini sočiva, pa nećete imati problema s vodenom parom od disanja.

Sapun će, takođe, pomoći sprečavanju zamagljenja naočara u zimskom periodu. Sa staklima naočara uradite isti postupak: nanesite malo suvog sapuna i istrljajte krpicom. 

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime