Kako lako i bez upotrebe hemije otpušiti začepljene odvode.

Neprijatna situacija u vašem domu – začepljeni odvodi: lavabo, kada, tuš kabina, wc šolja, sudopera.. Treba rešavati problem.

Večina ljudi koja se susrela s tim problemom bila je više ili manje uspešna u svojim pokušajima, upotrebljavajući hemijska sredstva.

Danas je najlakše kupiti različita hemijska sredstva koja otapaju odvode, ali zbog svoje jačine, vrlo lako mogu oštetiti sanitarne površine, takođe zagađuju okolinu, a mogu da štete i vašem zdravlju. Ali, rešiti ovaj problem možete na prirodan i bezbedan način.

Dakle, ako se desio problem sa začepljenim odvodima, predlažem da isprobate sebe u ulozi vodoinstalatera. Ali, neče vam biti potrebni specijalni alati za rad, vec obična soda bikarbona i limumska kiselina (limuntus). Uradite sledeće:

Soda bikarbona i limuntus je odlična prirodna kombinacija, koja je spasila hiljadu sudopera, lavaboa, kada, wc šolja, tuš kabina..

– Pre nego sto započnete proces otpušavanja zečepljenog odvoda, oslobodite se suvisne vode iz sudopere, lavaboa ili drugih sanitarija.
– Nakon toga, naspite u začepljeni odvod pola čaše limuntusa i istu količinu sode bikarbone.
– Tankim mlazem sipajte toplu vodu, otprilike jednu času.

Videćete hemijsku reakciju između sode i limunske kiseline u vidu penušanja.

Kako lako i bez upotrebe hemije otpušiti začepljene odvode.

Ova mešavina ce rastvoriti sitne deliće hrane, masnoću, kosu, očistiti od ostalih nečistoća i bakterija, što će sprečiti širenje neprijatnih mirisa. Posle desetak minuta pustite vruću vodu da ispere odvod. Ako niste uspeli sa prvim pokušajem, ponovite postupak još jednom.

Kao što možete videti, nema velike mudrosti oko cišcenja odvoda, ali ono što je bitno naglasiti je da ćete ponekad morati da se naoružate strpljenjem jer ćete ovaj postupak morati da ponovite još jednom ili dvaput, ako je vaš odvod jako začepljen.

Limuntus i sodu bikarbonu možete iskoristiti za brzo i efikasno čišćenje sudopere  i  produžiti rok trajanja svojoj veš mašini.

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

5 KOMENTARA

  1. Za još bolje pročepljenje odvoda i čišćenje kada, masnih betona u garaži ili ispred kuće možete upotrijebiti i sodu bikarbonu + narandžastu kiselinu (ako je soda stara, ubacite i malo limuntosa da pojača djelovanje) uz dosta OPREZA. Ova smjesa može da nagrize površine pa pripazite. Zahtjeva jako puno čiste vode kojom će se sve to kroz 15-30 sekundi posuti inače se mrlje ponovo hvataju (npr. kamenac ili masnoća).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime