Kako eliminisati neprijatni miris znoja ispod pazuha

Miris znoja prisutan je kod svih ljudi bez izuzetka. Ono što je važno, i što treba da shvati svaki čovek koji je rešio da se oslobodi mirisa znoja ispod pazuha, to je da je znoj prirodno izlučivanje kože, koje  joj pomaže da održi vodeni balans i sačuva nas od pregrejavanja. Zajedno sa znojem, iz organizma se uklanjaju i  toksini.

Zbog toga je neophodno misliti ne samo o tome kako ga se rešiti, nego kako eliminisati sam neprijatan miris znoja.

Da biste sprečili neprijatan miris znoja, možete napraviti sami prirodni dezedorans kod kuće, ili izabrati jedan od prirodnih načina za eliminisanje mirisa znoja.

Napravite sprej (rastvor) protiv neprijatnog mirisa znoja po sledećem receptu:

3 supene kašika sušene kamilice prelijte sa 1 l vode. Prokuvajte. Sklonite sa šporeta, poklopite i ostavite da odstoji sat vremena. Posle čaj procedite i dodajte 1 supenu kašiku sode bikarbone.

Dobro promešajte da se soda rastvori i sipajte u prazan raspršivač. Ovaj sprej možete koristiti nekoliko puta dnevno. Ili pamučnu krpicu pokvasite u rastvor i brišite predeo ispod pazuha nekoliko puta dnevno  Odlično suzbija miris znoja.

Takođe, možete napraviti odlično sredstvo  – slani rastvor, za sprečavanje neprijatnog mirisa znoja.

U 1 l vode treba rastvoriti pola kafene kašičice soli i sa ovim rastvorom prebrisati čist pazuh. Posle 1 sat isprati slani rastvor sa tela. Ako se to ne radi, koža ispod pazuha može da se presuši, što može izazvati perutanje ili svrab. Koristiti ovaj rastvor je neophodno 12 dana zaredom, posle čega se znojenje tela znatno smanjuje.

7 proverenih načina da se rešite prekomernog znojenja

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime