Imaš pravo!

Imaš pravo da napustiš svaku situaciju u kojoj ne vidiš sebe. Imaš pravo da izađeš iz svake životne priče u kojoj se sebi ne dopadaš.

Imaš pravo da napustiš grad koji prigušuje tvoje svetlo i ne dozvoljava ti da jače zasijaš. Imaš pravo da spakuješ kofere i negde drugde počneš iznova. Imaš pravo da promeniš svoj život.

Imaš pravo da napustiš posao koji mrziš, čak i ako ti ceo svet govori da to ne radiš. Imaš pravo da svakog dana, do kraja života, tražiš ono što te motiviše da ustaneš iz kreveta.

Imaš pravo da napustiš onoga koga voliš, ako se loše odnosi prema tebi. Imaš pravo da sebe staviš na prvo mesto i odeš, ako pokušavaš iznova i iznova, a ništa se ne menja.

Imaš pravo da napustiš loše prijatelje. Imaš pravo da se okružiš ljubavlju, ljudima koji te podržavaju i pomažu. Imaš pravo da dobiješ energiju koja ti je potrebna u životu.

Imaš pravo da sebi oprostiš velike i male greške. Imaš pravo da budeš dobar prema sebi, da se pogledaš u ogledalo i da ti se dopada ono što vidiš.

Imaš pravo da se oslobodiš sopstvenih očekivanja.

Često mislimo da nije dobro otići, jer to znači odustati i predati se. Ali ponekad je odlazak najbolje što možeš da učiniš za sebe.

Odlazak omogućava da promeniš smer svog života, počneš ispočetka, otkriješ sebe i svet. Ponekad otići znači spasti sebe, da se ne zaglaviš na pogrešnom mestu, s pogrešnim ljudima.

Otići znači otvoriti vrata promeni, razvoju, mogućnostima i oslobađanju.

Uvek možeš odeš, da pronađeš svoje mesto i ono što te čini srećnim.

Čak imaš pravo da ostaviš bivšeg i stvoriš novog sebe…

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime