Domaći šampon protiv vaški. Kako pripremiti.

Mnogima je ova bolest poznata  kao pedikuloza (ili vašljivost). Pedikuloza, bolest koja  baca čoveka u stanje šoka, poznata   je ljudskom rodu već nekoliko milenijuma. Od nje niko nije bezbedan.

Vaške lako migriraju sa jedne glave na drugu kod fizičkog kontakta. Srećom, u skorije vreme u apotekama postoji mnogo različitih šampona i hemijskih preparata koji pomažu u oslobađanju od  ovih parazita.

Od prirodnih preparata pokazalo se  delotvornim eterično ulje čajnog drveta (čajevca), pomoću kojeg možete napraviti i šapon protiv vaški, prilično efikasno sredstvo koje je mnogima pomoglo.

Ulje čajnog drveta je priznato u profesionalnoj dermatologiji i kozmetologiji kao efikasni antiseptik i anti-inflamantorni agens širokog spektra. Najlakši način je obogatiti svoj šampon ovim čudesnim uljem.

Domaći šampon protiv vaški. Kako pripremiti:

  • Domaći šampon protiv vaškiUzmite 200 ml svog šampona (ili kupovnog šampona protiv vaški) i dodajte u njega 100 kapi eteričnog ulja čajnog drveta.
  • Dobro promešajte i koristite ovaj šampon za pranje kose.
  • Smesu dobro utljati u glavu, ostaviti 10-ak minuta, nakon toga dobro isprati kosu.
  • Na ovaj način kosa se pere najmanje tri puta nedeljno. Pre upotrebe promućkati.

 Za bolje rezultate, možete koristiti i smesu za utrljavanje u kosu. Sastav je sledeći:

  •  – 20 kapi ulja čajnog drveta
  • – 4 kapi eteričnog ulja karanfilića
  • – mineralna voda – 50 ml

Promešati sve sastojke i sipati u staklenu flašicu. Pre upotrebe promućkati.

Posle pranja, utrljati u kosu oko 15-20 ml smese. Ne ispirati. Rok trajanja 4 nedelje.

Kada krenete u borbu protiv vaški, nije dovoljno samo da se borite protiv vaški u kosi. Svu odeću, posteljinu, ćebad, kape, plišane i krpene igračke morate dobro oprati i iskuvati, ako želite da se rešite jajašaca, a sa njima i mogućnosti da se vaške nenadano vrate za koju nedelju.

Jos jedan narodni lek koji možete da upotrebite je sirće. Kad operete kosu deteta, dobro je isperite  vodom u koju ste dodali sirće ili limunov sok.  Neće baš prijatno mirisati, ali sirće će pomoći da se gnjide odvoje od vlasi, a onda detetu dobro očešljajte kosu češljem protiv vaški. Ovaj postupak ćete ponavljati svakodnevno u narednih 14 dana.

[ratings]

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime