Boli zub. Prirodni lekovi protiv zubobolje.

zuboboljaZubobolja donosi mnogo nervoze. Zub boli kada se smeješ ili mrštiš, kada jedeš ili piješ, kada pomeraš glavu u bilo kom pravcu.. Ponekad boli zub čak i kada dišete, jer hladan vazduh ulazi u usta i prelazi preko bolnog zuba.

Razlog zubobolje može utvrditi samo stomatolog. Ali Vam je hitno potrebno zaustaviti bol. Evo nekoliko saveta, koji će Vam pomoći.

Ako ste daleko od kuće, naprimer na vikendici, onda možete dobiti pomoć prirodnih lekova.

Žalfija. Skuvajte caj od žalfije i isperite sa njim usta. Kašiku bilja zalijte jednom čašom vrele vode, prokuvajte, ostavite da odstoji 10 minuta. Neka se malo ohladi. Pokušajte što duže zadržite ovaj rastvor u ustima na mestu gde boli zub.

Koren bokvice. Da biste otklonili zubobolju, stavite koren bokvice u uvo na stranu gde boli zub. Željeni efekat postiže se posle pola sata nakon upotrebe.

Propolis. Uzmite mali komadić propolisa i stavite ga na bolno mesto.

U narodnoj medicini popularna metoda protiv zubobolje je beli luk. Stavite češanj belog luka na zglob ruke i nečim pričvrstite, suprotno ruci na kojoj strani boli zub. Bol će brzo nestati.

Netradicionalne metode.

Masaža ruku. Uzmite kocku leda. Masirajte ruku između palca i kažiprsta, koja se nalazi na suprotnoj strani od ruke gde boli zub. Dovoljno je 5-7 minuta masaže.

Masirajte uho. Velikim prstom i kažiprstom masitajte kraj uva sa strane gde boli zub. Masaža treba da traje 7 minuta.

Još jedna netradicionalna metoda protiv zubobolje je plač! Kažu da je plač najbolji analgetik. Možete iseckati luk naprimer.Naučnici utvrdile da plač smanjuje pritisak u desnima, zaglušujući bol.

Suprotne emocije će takođe biti korisne za sprečavanje zubobolje. Pogledajte smešan film, pročitajte viceve – glavno je- dobro se nasmejte. A možete samo uraditi 20-30 čučnjeva i brzo ćete zaboraviti sa kojoj strane vas boli zub.

To su verovatno svi korisni saveti po ovom pitanju. I iskreno se nadamo da nećete nipodaštavati zubobolju, nego se obratiti svom stomatologu. Vodite računa o svom zdravlju i ono Vas neće izneveriti!

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime