Boja taupe i dalje je u trendu: 15 stilskih dokaza

Poslednjih nekoliko godina u modi su bile razne varijante bordo boje. U ovoj godini svetle i mračne nijanse zamenjuje uzdržanost i elegancija. Modni trend i ove godine je boja taupe.

Do nedavno ovo je bila idealna nijansa za obrve plavuša i smeđokosih, a sada su u ovu boju zaljubljeni svi šminkeri, modni dizajneri i dizajneri enterijera. Boja je zaista jako interesantna.

Femina vam predstavlja i pokazuje čime je ova boja osvojila srca modnih kreatora koji diktiraju modne trendove i kako se može upotrebiti. Vi ne možete ni da zamislite na koliko različitih načina je moguće upotrebiti ovu boju!

Boja taupe

Taupe boja je dobila naziv po francuskoj reči koja označava krticu, čije je krzno sivo-braon boje sa nežnom nijansom boje jorgovana.

Trebalo bi naglasiti da ova boja ima mnogo nijansi u svom spektru i upravo zato se pomoću nje može formirati vrlo moderan i jednobojni  izgled. Boja je vrlo prefinjena i elegantna, a u enterijeru izgleda besprekorno. Taupe je proglašena univerzalnom bojom.

UPOTREBA BOJE

1. Kosa i Šminka

Taupe se odavno koristi za šminkanje. Za dnevnu varijantu ova boja je praktično idealna. Ova nijansa će obogatiti svaku boju očiju. Ako želite da vaše jagodice izgledaju besprekorno izaberite šminku za senčenje lica upravo u ovoj boji. Takođe, vrlo ženstveno i elegantno izgleda manikir u ovoj nijansi.

2. Enterijer

Enterijer u nijansama taupe je vrlo nežan i prijatan za oči. U prostoriji koja je dekorisana u ovoj boji uvek možete da se opustite. Ova boja se može koristiti za dekorisanje zidova ili plafona. Vrlo lepo izgledaju zavese u sivo-braon spektru boja. Da biste u potpunosti ispunili sliku i napravili harmoničan enterijer izaberite tepih ili nameštaj u boji taupe.

3. Odeća

Bež je već odavno najelegantnija boja odeće, ali taupe vam dozvoljava da učinite svoju toaletu još ženstvenijom i ultramodernom. Obuća, tašne, suknje, bluze – sve izgleda lepo i skupo. Ova nijansa može da se obogati drugim osnovnim bojama ili se mogu dodavati jarke boje koje ističu. Jako dobro izgledaju tkanine koje se prelivaju u raznim nijansama boje taupe.

SAVET PLUS

Neverovatno je koliko ova skromna boja obogaćuje. U modnoj industriji je već priznata kao osnovna nijansa sa kojom je lako kombinovati druge boje. U enterijeru izgleda božanstveno. Ako planirate renoviranje, obratite pažnju na ovu boju. Kuhinje i dnevne sobe u boji taupe izgledaju umirujuće i stilski.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime