7 ideja za farbanje jaja. Obogatite uskršnju trpezu neobičnim i šarenim uskršnjim jajima.

Obradujte sebe i svoje bližnje neobičnim, šarenim uskršnjim jajima. Zahvaljujući vašoj fantaziji i sposobnosti, obična jaja mogu da se pretvore u prava umetnička dela.

Uskoro je Uskrs, vreme je da počnu pripreme za ovaj najveći praznik u godini. Čak i one domaćice koje su više puta bile neuspešne u toku uskršnjih priprema, biće inspirisane ovim originalnim idejama za ukrašavanje uskršnjih jaja. Jednostavno, zanimljivo i lepo!

Predlažemo vam nekoliko interesantnih ideja ukrašavanja i farbanja jaja, koja će obogatiti uskršnju trpezu i učiniti je još lepšom.

Trobojna jaja

8 ideja za farbanje jaja

Da biste dobili ovako originalno ofarbana jaja, stavite obarena jaja u pripremljeni rastvor sa farbom, samo napola. Sačekajte dok se deo jajeta dobro ofarba, pa dospite još malo vode.

Tako će se formirati drugi sloj boje, malo bleđi. Za treću nijansu farbe potrebno je dodati još malo vode, da se jaje potopi u boju u potpunosti. Dobićete jaje ofarbano u tri boje. Sličan način farbanja pogledajte ovde: Kako ofarbati jaja u dugine boje

Farbanje jaja uz pomoc gumica

8 ideja za farbanje jaja

Omotajte gumice za tegle oko jajeta kreirajući dizajn po želji. Možete koristiti gumice iste debljine ili više različitih debljina, ili čak možete omotati izolir traku oko jajeta. Umočite jaje u posudu s bojom i ostavite da odstoji dok ne dobije željenu boju.

Izvadite jaje uz pomoć šupljikave žice i osušite ga laganim tapkanjem papirnim ubrusom. Sa suvog jajeta skinite traku i gumice. Ovakvo jaje možete umočiti u drugu svetliju boju kako bi jaje izglegalo što lepše.

https://uspesnazena.com/korisni-saveti-zene/dekupaz-uskrsnjih-jaja-jednostavan-i-ekoloski-nacin/

Dekupaž jaja

Skuvajte jaje ili ih obojite jestivim bojama, pa sačekajte da se potpuno ohlade. Izdvojite printani sloj salvete i makazama pažljivo isecite motiv koji ćete lepiti na jaje. Mesto na kome ćete zalepiti motiv namažite belancetom koristeći četkicu.

dekupaz jaja

Nakon nanošenja belanca stavite isečeni motiv i pažljivo pretiskajte prstima od centra motiva ka krajevima, kako se salveta ne bi pocepala. Kada se motiv zalepi, možete celo jaje ponovo premazati belacem.

Detaljnije pogledajte ovde: dekupaž uskršnjih jaja


Farbanje jaja aluminijumskom folijom.

Skuvajte jaja i sačekajte da se ohlade. Rastvorite akrilne boje i nanesite na parče alu folije koje ste prethodno dobro izgužvali. Stavite jaje u foliju i blago je obmotajte oko jajeta.

https://uspesnazena.com/korisni-saveti-zene/dekupaz-uskrsnjih-jaja-jednostavan-i-ekoloski-nacin/

Ukoliko volite da jaja budu više šarena, ponovite postupak sa još nekom bojom. Napomena: možete ofarbati jaje jestivom bojom, a zatim iskoristiti foliju kako biste ga došarali.

Farbanje jaja pucketalom folijom

Skuvajte jaja i sačekajte da se ohlade. Rastvorite akrilne boje i nanesite na pucketavu foliju, zatim pređite jajem preko folije. Ukoliko volite da jaja budu više šarena, ponovite postupak sa još nekom bojom.

https://uspesnazena.com/korisni-saveti-zene/dekupaz-uskrsnjih-jaja-jednostavan-i-ekoloski-nacin/

Kako se kod nas u prodaji teško nalaze jaja u beloj boji, jaja možete ofarbati jestivim bojama iz prodavnice, a zatim iskoristite foliju kako bi napravili kontrast. Npr. crvena podloga za jaje lepo ide sa plavom i belom varijantom, žuta podloga sa zalenom i ljubičastom itd.

Farbanje jaja krep papirom

https://uspesnazena.com/uradi-sama-saveti/farbanje-uskrsnjih-jaja-krep-papirom-korak-po-korak/

Iseći krep papir po mogućnosti tamnijih boja i isecite krep- papir na komade veličine (otprilike) 20×20 cm. U njih umotati kuvana još topla jaja i pažljivo ih spustiti u posudu sa hladnom vodom u koju je stavljena jedna kašika sirćeta, da se papir dobro prilepi.

Izvaditi i ostaviti da se osuši, ali ne treba čekati da se papir skroz stegne. Najbolje je koristiti više nijansi odjednom, crvenu, žutu, plavu, zelenu…  jer se dobijaju nesvakidašnje šare. Detaljnije ovde: Farbanje uskršnjih jaja krep-papirom. Korak po korak.

Mermerna jaja

mermerna jaja

Mermerna jaja – kreativna i neobična dekoracija uskršnje trpeze. Ovakav način farbanja jaja je prilično jednostavan i uvek donosi veoma efektan rezultat. Postoji nekoliko načina da se jaja ofarbaju poput mermera, ja vam predlažem dva isprobana načina.

Pogledajte ovde: Uskršnja mermerna jaja na dva načina

Naravno, jaja uvek možete obojiti i na prirodan način.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime