5 mogućnosti vašeg telefona koje još uvek ne koristite

Danas je verovatno teško pronaći čoveka koji ne poseduje voljeni, nezamenljivi smartfon. Ipak, većini korisnika nisu poznate sve mogućnosti ovog korisnog izuma.

Evo nekoliko zanimljivih funkcija vašeg androida, za koje možda niste znali, a koje će vam, sigurno, koristiti:

Najlakši način čuvanja energije

Ako  odaberete crnu, ili neku drugu tamniju pozadinu za svoj telefon, automatsko osvetljenje piksela će biti isključeno, i vi ćete primetiti da je vaš telefon (ili tablet) počeo da radi mnogo duže bez dodatnog punjenja baterije. Proverite!

Momentalan prenos podataka na drugi uređaj

Uđite u „Podešavanja“ – „Vise“ i aktivirajte opciju „NFC“, koja omogućava razmenu podataka kada telefon dodiruje drugi uređaj.

Recimo, ako želite prebaciti slike sa svog telefona na drugi, jednostavno prislonite poleđinu svog telefona na poleđinu drugog uređaja i slike će, za tren oka, biti prebačene na drugi uređaj.

Otključavanje telefona skeniranjem lica

Svi android uređaji poseduju funkciju na koju mnogi korisnici, iz nekog razloga, ne obraćaju pažnju. A, trebalo bi! Jer je ova funkcija mnogo pouzdanija od obične lozinke.

Funkcija se aktivira na sledeći način: „Podešavanja“ – „Ekran“ – „Zaključavanje ekrana“ – „Otključavanje licem“. U zavisnosti od verzije Android-a, koordinate ove opcije mogu se menjati.

Pomoć ljudima sa lošim vidom

Slabovidi i slepi ljudi nisu ni svesni koliko za njih može biti korisna funkcija „TalkBack“ („Podešavanja“ – „Sistem“ – „Dostupnost“)

Kao i opcija „Potezi za uvećavanje“ („Podešavanja“ – „Sistem“ – „Dostupnost“)

Prebaciti telefon u režim “gosta”

U situacijama, kada vam neko “na momenat” traži telefon radi dopisivanja ili proveravanja Facebook-a, koristite režim gosta. Prevucite dva puta preko ekrana, i u desnom gornjem uglu ugledaćete manju plavu ikonicu. Dodirom na tu ikonicu, aktivira se režim gosta, i sami ćete odabrati koja informacija će biti dostupna.

Kako bi se kasnije vratili na staro, jednostavno ponovo pristupite panelu sa nalozima i dodirnite na ikonicu “Ukloni gosta” (eng. remove guest). Dobro je to što morate da unesete lozinku svog naloga kada se vraćate na staro jer se, na taj način, sprečava da vas “gost” prevari, i kasnije špijunira.

Sakrivena igrica

Početnu od verzija Androida 2.3, Google instalira na svim Android uređajima mali poklon za sve korisnike, koji nije lako pronaći. Da biste pronašli ovu igricu uradite sledeće: Uđite u „Podešavanja“ – „Sistem“ – „O telefonu“.

Nekoliko puta brzo kliknite na „Verzija Android“ i kada se na ekranu pojavi „Lolipop“ (ili neka druga sličica) jednim dužim pritiskom na nju (ili sa nekoliko bržih kratkih) pokrenite igricu.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime