5 mitova koje nas navode da verujemo proizvođačima kozmetike

Veoma često, reklama ili privlačno pakovnje – jesu, upravo, ti faktori po kojima biramo novo sredstvo za svoju negu.

Često želimo da poverujemo primamljivoj reklami i kupimo baš tu kremu koja će nas ulepšati, podmladiti, izbrisati bore i koju godinu sa lica, koja će rešiti sve naše probleme i mamiti poglede… Nagledavši se takvih reklama, idemo i kupujemo jednu, pa drugu, pa treću kremu, a efekat nije ni blizu kao kod one lepe devojke sa televizora…

Međutim, kozmetički stručnjak i autor knjiga, Pola Begun, smatra da ne treba verovati proizvođačima, koji svojim trikovima namamljuju kupce. Pripremili smo za vas kratak spisak najrasprostranjenijih marketinških trikova

Zabluda 1. Što je poznatiji brend, time je bolji efekat.

5 zabluda koje nas navode da verujemo proizvođačima kozmetike.

Efikasnost kozmetičkog proizvoda uslovljena je isključivo njegovim hemijskim sastavom, prema tome, ni brend, ni kompanija koja ga proizvodi, ni cena preparata, ne čine ga automatski efikasnim.

Zabluda 2. Anti-age kozmetika.

5 zabluda koje nas navode da verujemo proizvođačima kozmetike.

Kako u mladosti, a posebno u zrelom dobu – odredite svoj tip kože i koristite vama odgovarajuća sredstva. Nažalost, kreme protiv starosti ne postoji.

Govoreći o kozmetici prema godinama, marketinški stručnjaci imaju u vidu primenu sredstava, koji pomažu izbaviti se od pigmentacije, poboljšati elastičnost kože i učiniti bore manje primetnim.

Zabluda 3. Za negu područja oko očiju potrebna je posebna krema.

5 zabluda koje nas navode da verujemo proizvođačima kozmetike.

Krema za negu oko očiju ne razlikuje se od kreme za lice. To je ta ista krema, samo je u manjem pakovanju, i prilično skuplja. Poznati natpis na ambalaži „izbegavati područje oko očiju“ treba shvatati bukvalno: krema ne treba da dospe u oči. Sve je jednostavno.

Zabluda 4. Celulit se može otkloniti pomoću kreme.

5 zabluda koje nas navode da verujemo proizvođačima kozmetike.

Ako bi to bila istina, fotomodeli bi prestali koristiti fotošop. U ovom trenutku ne postoje nikakvi naučni rezultati o bilo kakvim kozmetičkim komponentama, koje bi pomogle oslobađanju od celulita.

Kod celulita efikasne su dijete, fitnes, i tretmani koje utiču na potkožno salo, ali  kreme sa ovakvom namenom su neefikasne.

Zabluda 5. Organska kozmetika je bolja od obične.

5 zabluda koje nas navode da verujemo proizvođačima kozmetike.

Zapravo, sva organska kozmetika je – običan pi-ar trik. Prisustvo organskog sadržaja u sastavu preparata,  ne potvrđuje njegovu delotvornost. 

Takozvana „organska kozmetika“ svakako može biti bezbedna, jer ne sadrži ogroman spisak „strašnih“ supstanci, ali je ne čini automatski efikasnom.

Pri tome, proizvođači ne pričaju o onom hemijskom sastavu  koji pomaže očuvanju lekovitih svojstava organske kozmetike.

Možda vam se i ovo dopadne:

WEB PREPORUKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
ovde unesite svoje ime